Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 01 4.2PB/LPG ] Potrzebuję pomocy przy naprawie skrzyni

Rodman
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 01 4.2PB/LPG ] Potrzebuję pomocy przy naprawie skrzyni

Post autor: Rodman » 16 sty 2018, 21:40

Macie kogoś w promieniu 100km od Leszna kogo możecie polecić z czystym sumieniem?
Nie wiem co padło, jakiś czas temu (z rok już będzie...) ruszałem pod lekką górkę na rondzie, dałem w palnik, obroty na 3 tys, auto stoi i nagle bum w tył jakby mi ktoś wjechał w tyłek, auto jedzie, ale tryb awaryjny skrzyni. Wyłączyłem silnik, tryb awaryjny zniknął, ale nadal (jak ciepły to bardziej i częściej) to łup przy dużym dodaniu gazu, na wyższych biegach rzadziej. Teraz padła do końca, nie idzie ruszyć nawet delikatnie, od razu tryb awaryjny (3 bieg chyba tylko jedzie)
Czytałem tu jakiś post, że podobno kolega Foss to rozbierał i konwerter (?) tylko trzeba zrobić, ale nie sądzę bym miał tyle szczęścia... Jak już ruszył to później biegi przełączał normalnie, tylko 1 i 2 jakby się ślizgało. Teraz umarło całkiem ;(

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 16 sty 2018, 22:20

Na forum jest sporo tego typu tematów, poczytaj i wyciągnij wnioski. Konwerter to raczej na pewno nie jest, bez demontażu skrzyni i zajrzenia do środka NIE ma co główkować ...paść mogło sporo różnych rzeczy. Pzdr.

Rodman
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Rodman » 17 sty 2018, 10:57

Chodziło mi o kosz, cokolwiek to jest
A najbardziej o polecenie kogoś z czystym sumieniem, kto wiec co robi i weźmie za to uczciwe pieniądze

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl