![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Po wymianie oleju sypie się skrzynia
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
A jak sprawdzić przepływke czy jest dobra ? rozebrałem narazie i wszystko wyglądało ok jak nowe, ale wypadło mi niespodziewanie wymiana oleju i świec u dziewczyny w aucie i dopiero wróciłem a teraz jest już ciemno.
Przepraszam Paweł mój błąd.
Pepeka pisze: I Pepeka nie powiedziała , bo to jest TEN Pepe'ka, Gender mnie nie interesuje i... <jezu>
Przepraszam Paweł mój błąd.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
No więc tak przepływke sprawdziłem swoim vagiem Polskim pokazuje 253g/s 256g/s i tak podobnie na pierwszym i 2 biegu do odcinki na tiptronicu. Ale komputer dalej wywalał dwa błędy związane z przepływomierzem. Czyli zostaje jakaś nieszczelność na dolocie ?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
dzisiaj po rozłączeniu przepływki i po podłączeniu spowrotem znów wywaliło mi kontrolki abs i esp na fisie ,ale vagiem je skasowałem a błędów zapomniałem zapisać;/ jutro znów podłącze i sprawdze te błędy. W silniku wywala tylko dwa błędy teraz i 2 dotyczą przepływomierza. W skrzyni jest sygnał obciążenia gdzieś wyczytałem że to też jest związane z przepływomierzem i jeszcze
błąd : 119 Sygnał rozpoznania biegu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
ale skoro przepływomierz pokazuje 250g/s to chyba jest sprawny ? Czy ta wartość nie musić wcale oznaczać sprawnego przepływomierza?
błąd : 119 Sygnał rozpoznania biegu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Pepeka pisze:wspominałeś że kontrolki ABS ESP jakiś czas temu sie paliły, jeśli problem przepływki wypadał periodycznie to sprawdź również jej połączenia elektryczne - wtyczka ,kable ...
ale skoro przepływomierz pokazuje 250g/s to chyba jest sprawny ? Czy ta wartość nie musić wcale oznaczać sprawnego przepływomierza?
Ostatnio zmieniony 07 sty 2014, 20:56 przez swiezak1111, łącznie zmieniany 1 raz.
przy tych wskazaniach na pewno sam w sobie jest sprawny, ale jak sam mówisz po rozłączeniu zapaliły ci sie kontrolki , te które kiedyś też ci się paliły więc wniosek nasuwa się sam że awaria przepływomierza może następować na skutek złego połączenia - nadłamany przewód, uszkodzona wtyczka itp...
Złego diabli nie biorą ...
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz