![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Po wymianie oleju sypie się skrzynia
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Sprawdziłem przepływomierz. Pożyczyłem od kolegi pojezdziłem 10minut(nie wiem czy nie za krótko) i było wszystko ok. Poźniej przełożyłem swój spowrotem i też wszystko było ok przez jakies 10 prób kolejna próba i znów szarpnęło jak wcześniej... I teraz nie wiem czy za krótko jeździłem na tamtej przepływce i akurat miałem szczęscie że nie szarpnęło czy poprostu coś innego jest na rzeczy,
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Żle wymienili - cóż źle w sensie, że np nie wymienili filtru , nie ma oringu, zły olej, za mało itp... to tak. Natomiast skrzynia jak wariuje na ciepłym to znaczy że najpewniej nie utrzymuje poprawnych ciśnień ,więc albo świeży olej powymywał to co ją jeszcze jako tako uszczelniało ,albo jest zły olej wlany.
Złego diabli nie biorą ...
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Taki olej jest dopuszczalny, wiec jest dobry
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
- Forum Audi A8
No więc tak. Auto postało kilka dni na takim mrozie wsiadam wrzucam drive a auto nie rusza. Wydaje mi sie że teraz zawiesiła sie na 3 biegu ciezko rusza i do 80/90km/h w trybie awaryjnym mozna jechać. Auto trafiło do mechanika do Warszkowa co zajmuje się takimi skrzyniami. Zobaczymy co z tego wyjdzie:(
-
- Forum Audi A8
Tak naprawdę to trudno powiedzieć , bo nie zawsze tryb awaryjny i praca tylko na III biegu oznacza remont kapitalny. Moja skrzynia miała podobnie - przeciągała, tryb awaryjny, itd... - okazało się że to tylko oring sie rozpadł, remont zrobiłem cały. Tobie też polecam skoro już sie robi to tak przy okazji - jeśli masz zamiar nim jeździć - warto powymieniać tarczki , uszczelnienia itd...
Złego diabli nie biorą ...
-
- Forum Audi A8
Simone jak można wiedzieć ile płaciłeś za remont kapitalny u niego? Możesz napisać na PW jeśli to tajemnica;)
Pepeka autem mam zamiar jeździć na pewno przez kilka lat szukałem takiego modelu długi czas. Zobaczymy co tam sie porobiło wieczorem będe wiedział.
Pepeka autem mam zamiar jeździć na pewno przez kilka lat szukałem takiego modelu długi czas. Zobaczymy co tam sie porobiło wieczorem będe wiedział.