![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] zrzuca bieg z szarpnięciem
-
- Forum Audi A8
Jest dostęp. Trzeba spuścić olej ze skrzyni, zdjąć miskę i dostępna jest cała płyta. Trzeba ją zdemontować, rozebrać i wszystko dokładnie sprawdzić. Sam możesz mieć problem z ogarnięciem tego. Kupowanie używanej płyty sterującej z demontażu to jak kupowanie kota w worku. Może akurat będziesz miał szczęście. Moim zdaniem uszkodzenie jest wewnątrz skrzyni. Ale może wymiana samej płyty pomoże, nie dowiesz się dopóki nie sprawdzisz. Może w serwisie ze skrzyniami mają jakąś płytę to można zrobić podmiankę i będzie wiadomo czy to sama płyta szwankuje czy uszkodzenie jest w środku skrzyni.chicken20091986 pisze:monster masz rację , skrzynia już powoli wywala kopyto. A dostęp do tych zaworów jest od strony miski ? i co z nimi trzeba je wymienić ? Ale najlepiej zrobię jak zapłacę mechanikowi od asb za diagnoze i uswiadomi mnie czy warto ją naprawiac czy kupic druga bo różnicowy też już mi podszarpuje a poduchy mam cale
Pozdrawiam.
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Pojedź lepiej na warsztat gdzie robią skrzynie i poproś aby założyli płytę sterującą na podmianę. Sam jeśli będziesz grzebał w tym sterowniku to masz duże szanse na zepsucie go a może jest dobry i nic mu nie dolega. Po odkręceniu nic się nie wysypie. Więcej nie pomogę bo za chwilę wyjeżdżam i do końca tygodnia mnie nie będzie. Zaglądnę na forum po powrocie i może do tego czasu ogarniesz to.
Powodzenia.
Powodzenia.
-
- Super Klubowicz