gdzie kupiles orginalny ?
[ Dodano: 2011-06-12, 19:49 ]
jak jade 80km na 4 to mam 1800obr jak puszcze gaz to spadaja do 1400obr i jak znowu dam pozadnie w pedal to idzie 2800obr i sie bujają do 3000obr i znowu na 2800obr to bardo duzy uslizg i do tego te bujanie obrotami na 3 4 5 tak samo sie dzieje i sa tez szarpniecia jakby zostawal na chwile na luzie miedzy biegami
[D2 97 4.2PB/LPG ] TIP- 5 lock up, czy jak to sie nazywa?
Dobrze to ująłeś :mrgreen:papajapa pisze:Miałem ten sam problem co marcin b. Po wymianie konwentera obroty nie faluja. Wymienialalem sam z kumplem. Wstawilismy uzywke. Plotki że nie może być używany konwenter też obalam. Może być trzeba to tylko albo aż, dobrze zrobić.
dodam tylko ze ta używka to był oryginał
a problemy stwarzał regenerowany konwenter
i do pomocy trzeba miec dokładnych pomocników co podpinaja wszystkie wtyczki
wtedy zaoszczedzimy troche czasu :-P
po objawach jakie opisuje "Para"
to niestety raczej bez rozebrania skrzyni sie nie skonczy
-
- Forum Audi A8
Ja mam podobnie, na 4-5 biegu skrzynia trochę "głupieje". Przy jeździe ok 70km/h i delikatnym wciśnięciu gazu skrzynie zrzuca i wrzuca bieg tak jakby nie wiedziała czy ma wybrać 4 czy 5. Występuje też efekt podwójnego zapinania biegu szczególnie 4 i 5 tak jakby zapina się raz a za chwilkę jeszcze raz i obroty spadają do właściwego poziomu. Mam też minimalny uślizg przy wyższych obrotach.
Poza tym skrzynia działa idealnie.
To konwerter?
Poza tym skrzynia działa idealnie.
To konwerter?
-
- Super Klubowicz
No racja Paweł. To co piszeMartiniNBR, nie bardzo mozna podpiąć pod awarie czy nie. Ktoś kto nie zna się na zasadzie pracy ASB tej konkretnej nie bedzie wiedział kiedy jest dobrze a kiedy źle a kiedy łapie się przewrażliwienie.
Jeździłem już dwiema D2 FL których właściciele byli troszke przewrażliwieni
Jeździłem już dwiema D2 FL których właściciele byli troszke przewrażliwieni
-
- Forum Audi A8