![]() |
![]() |
[S8 D2 97 LPG ] Skrzynia padła jaki symbol?
-
- Forum Audi A8
[S8 D2 97 LPG ] Skrzynia padła jaki symbol?
Witam znowu mam problem ze swoją audi wracając z trasy stojąc w korku coś szarpie i skrzynia przeszła w tryb awaryjny. Było po deszczu więc myśląc że znowu zamokła kostka pozycjometr na skrzyni pojechałem do pierwszego warsztatu tam podnieśli auto ale kostka sucha i czysta...
A objaw dość niepokojący op odpaleniu do tylu jedzie normalnie po wrzuceniu D nie ciągnie wogule a potem wpada w tryb awaryjny szarpniecie i dopiero wskakuje jakiś bieg chyba 5 i można powoli ruszyć.
Moje podejrzenie to kosz forwardu padł. I zastanawiam się czy wymieniać czy naprawiać ale moje pytanie. Jaką skrzynie wogule szukać? Bo wiem ze było kilka 5hp24 i nie wiem jaka siedzi u mnie kod sterownika to 4D0927156BE tabliczki na skrzyni nie ma.
Proszę o pomoc jaka skrzynia będzie pasować
A objaw dość niepokojący op odpaleniu do tylu jedzie normalnie po wrzuceniu D nie ciągnie wogule a potem wpada w tryb awaryjny szarpniecie i dopiero wskakuje jakiś bieg chyba 5 i można powoli ruszyć.
Moje podejrzenie to kosz forwardu padł. I zastanawiam się czy wymieniać czy naprawiać ale moje pytanie. Jaką skrzynie wogule szukać? Bo wiem ze było kilka 5hp24 i nie wiem jaka siedzi u mnie kod sterownika to 4D0927156BE tabliczki na skrzyni nie ma.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2014, 21:32 przez bakusqadpl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Re: Skrzynia padła jaki symbol?
Jaki masz kod silnika? Po podniesieniu maski jest czarna tabliczka z lewej strony przedniego pasa i tam znajdziesz kod silnika. Mam skrzynię do silnika AHC i AKH.bakusqadpl pisze:Witam znowu mam problem ze swoją audi wracając z trasy stojąc w korku coś szarpie i skrzynia przeszła w tryb awaryjny. Było po deszczu więc myśląc że znowu zamokła kostka pozycjometr na skrzyni pojechałem do pierwszego warsztatu tam podnieśli auto ale kostka sucha i czysta...
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Nie jest ważny kod sterownika tylko oznaczenie silnika. Skrzynię biegów dopasowuje się do silnika a nie do sterownika. Podnieś maskę i zobacz jaki masz kod silnika to powiem Ci jaka skrzynia pasuje do Twojego samochodu.bakusqadpl pisze:Czy ktoś wie jaka skrzynia pasuje pod ten sterownik?
Twoja skrzynia, jak zresztą napisałeś, ma uszkodzenie mechaniczne i nic jej nie pomoże. Jedynie remont.
-
- Forum Audi A8
Pisałem już kilka krotnie ale.tu zapomniałem dodać że po VIN ani żadnej wlepce nie znajdzie nic bo silnik wraz ze skrzynią był już zmieniany i nie ma numerów ani na skrzyni ani na silniku dlatego mam problem. ;(
Pozycjometr jest ok błąd to P0730 prawie na 100% kosz padł. Wiec proszę wie ktoś jaka skrzynia podejdzie pod taki sterownik?
Pozycjometr jest ok błąd to P0730 prawie na 100% kosz padł. Wiec proszę wie ktoś jaka skrzynia podejdzie pod taki sterownik?
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz