Mam spory problem ze skrzynia biegow, zauje ze od razu nie odstawilem do specjalisty ktory sie zajmuje skrzyniami biegow, ale do rzeczy.
Pewnego dnia wrzucilem R i samochod stal w miejscu. Zaczelo dziac sie to co raz czesciej, zostal wymieniony olej i problem zniknal na okolo tydzien.
Nastepnie po odpaleniu rano i ruszeniuwyswietlil mi sie blad o numerze 17114 ( nieprawidlowe przelozenie) plus jeszcze jeden ktory mi wisial troche wczesniej 778 (czujnik kata skretu G85). Skrzynia zostala wyjeta, calkowicie wyczyszczona(mozg) wymiana filtra nowy olej i sprzeglo hydrokinetyczne G29. Po zlozeniu nie ma zadnej poprawy, skrzynia dalej jest w trybie awaryjnym, musze mocno sie napocic aby nia na R z garazu wyjechac.
Mechanik, znajomy ktory mi to robil twierdzi ze na jego oko elementy skrzyni wygladaja bardzo przyzwoicie. Zaczalem przeglad forum i kazdy pisal o sprzegle hydrokinetycznym co w moim przypadku wogole nie pomoglo.
Co radzicie, wrzucic nowa (uzywana) skrzynie ??? Rece juz mi opadaja, pierwszy problem z autkiem z ktorym nie moge sobie poradzic.
Pozdrawiam