![]() |
![]() |
[D2 00 4.2PB/LPG ] Czyszczenie wtrysków lpg, czy tylko wym
Gdzie Wy tankujecie, że łapie niby tyle syfu?
Ostatnio po ponad 20kkm zmieniałem filtry, a stare rozbebeszyłem i było ok- jedynie śladowe ilości czarnego pyłku. A zbytnio nie zważam gdzie tankuje- jedynie unikam stacji gdzie stoi tylko baniak, a pracownik nie wie nawet skąd ten gaz mu przywożą. Ostatnio kilkaset litrów wypaliłem głównie ze stacji auchan przy wola park+ okazjonalnie bliska/orlen.
Co do WD- nie wiem jak Wy, ale ja go stosuje jedynie na zapieczone śruby, bo jak dla mnie on ma tendencje do lepienia bo odparowaniu, więc bałbym się go stosować do czyszczenia czegokolwiek delikatnego- zwłaszcza, że izopropyl jest tani jak barszcz i zawsze może się przydać np. przy wymianie pasty pod procesorem i chłodzeniem grafiki w komputerze.
Ostatnio po ponad 20kkm zmieniałem filtry, a stare rozbebeszyłem i było ok- jedynie śladowe ilości czarnego pyłku. A zbytnio nie zważam gdzie tankuje- jedynie unikam stacji gdzie stoi tylko baniak, a pracownik nie wie nawet skąd ten gaz mu przywożą. Ostatnio kilkaset litrów wypaliłem głównie ze stacji auchan przy wola park+ okazjonalnie bliska/orlen.
Co do WD- nie wiem jak Wy, ale ja go stosuje jedynie na zapieczone śruby, bo jak dla mnie on ma tendencje do lepienia bo odparowaniu, więc bałbym się go stosować do czyszczenia czegokolwiek delikatnego- zwłaszcza, że izopropyl jest tani jak barszcz i zawsze może się przydać np. przy wymianie pasty pod procesorem i chłodzeniem grafiki w komputerze.
Ja tez zawsze wyjeżdżę LPG do końca, ale za też często, bo co ok. 5000km wymieniam filtry FC i FL i dzięki temu wtryski dłużej żyjąbeyer28 pisze:ernesto, Z tym syfem w zbiorniku też może coś na rzeczy być, ja zawsze wyjeżdżam gaz do końca i dopiero tank.

to nie jest zwykły napęd...to
ja stosuje do mycia wd -40 nalewam w listwy i odpalam
tylko uwaga -WD -40 -ROZPUSZCZA USZCZELKI !!!!!!!!!!!
nie można go zostawić w listwie tylko po czyszczeniu trzeba się przejechać minimum 10-30 km
ale działa znakomicie tylko jak ktoś go naleje na noc
albo zostanie w listwie
To sobie kupi nowe wtryskiwacze bo gumki spuchną
sprawdzone
http://gazeo.pl/na-biezaco/wiadomosci/2 ... ,6551.html
tylko uwaga -WD -40 -ROZPUSZCZA USZCZELKI !!!!!!!!!!!
nie można go zostawić w listwie tylko po czyszczeniu trzeba się przejechać minimum 10-30 km
ale działa znakomicie tylko jak ktoś go naleje na noc

albo zostanie w listwie

To sobie kupi nowe wtryskiwacze bo gumki spuchną

sprawdzone
http://gazeo.pl/na-biezaco/wiadomosci/2 ... ,6551.html
Co gazownik lub użytkownik LPG to inna opcja. Ja w każdym aucie mam co innego i ze wszystkiego jestem zadowolony.
U mnie w okolicy na takie pytanie jak wyżej pada jedna odpowiedź-HANA.
Wiadomo kilku osobom zdarzają się pady pojedynczych egzemplarzy- pytałem o to "mojego" gazownika i odpowiedział, aby koniecznie trafić na oryginalny produkt, bo na rynku są podróbki z polskiej wytwórni- z zewnątrz różnią się nr dopuszczenia i jednym napisem- a co najgorsza są w tej samej cenie.
U mnie w okolicy na takie pytanie jak wyżej pada jedna odpowiedź-HANA.
Wiadomo kilku osobom zdarzają się pady pojedynczych egzemplarzy- pytałem o to "mojego" gazownika i odpowiedział, aby koniecznie trafić na oryginalny produkt, bo na rynku są podróbki z polskiej wytwórni- z zewnątrz różnią się nr dopuszczenia i jednym napisem- a co najgorsza są w tej samej cenie.
Cóz że w PL gazie syf jest to się zgodze bo sam po 15tyś miałem troszkę osadku wewnątrz filtra natomiast po kolejnych 15tys juz na niemieckim LPG filtry były czyściutkie.
Ale niemiecki gaz tez nie jest idealny i sa miejsca w których po zatankowaniu nie da sie jechać.
Pytanie tylko czemu mimo podwójnej filtracji nadal zapychaja sie wtryski a nie filtry??
Ale niemiecki gaz tez nie jest idealny i sa miejsca w których po zatankowaniu nie da sie jechać.
Pytanie tylko czemu mimo podwójnej filtracji nadal zapychaja sie wtryski a nie filtry??