![]() |
![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Nie stabilna praca na benzynie
[D2 02 4.2PB/LPG ] Nie stabilna praca na benzynie
Witam
Od dawna mam problem z samochodem na benzynie ale nie było kiedy tego naprawić, no i na gazie jest wszystko ok. Mianowicie na benzynie praktycznie jechać się nie da... Dodając gazu strasznie trzęsie autem i przyśpiesza raczej ociężale. Auto nie ma tendencji do zmieniania na benzynę, samo z siebie i pracuje na gazie po prostu wzorowo. Według mnie to może być zasyfiony filtr. Co myślicie?
Od dawna mam problem z samochodem na benzynie ale nie było kiedy tego naprawić, no i na gazie jest wszystko ok. Mianowicie na benzynie praktycznie jechać się nie da... Dodając gazu strasznie trzęsie autem i przyśpiesza raczej ociężale. Auto nie ma tendencji do zmieniania na benzynę, samo z siebie i pracuje na gazie po prostu wzorowo. Według mnie to może być zasyfiony filtr. Co myślicie?
papajec, polecam poszukać w wyszukiwarce ( pompa paliwa )
Wręcz ogromna kopalnia wiedzy. Lektura na nie jeden wieczór a rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości. Poznasz niesamowitą wiedzę, odkryjesz ściśle trzymaną i skrywaną tajemnice naszego forum. Smoki i elfy to nic w porównaniu z tym co się dowiesz i dołączysz do naszego grona posiadaczy czterech pierścieni i poznasz zasadę -> wymieniając pompę paliwową
Wręcz ogromna kopalnia wiedzy. Lektura na nie jeden wieczór a rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości. Poznasz niesamowitą wiedzę, odkryjesz ściśle trzymaną i skrywaną tajemnice naszego forum. Smoki i elfy to nic w porównaniu z tym co się dowiesz i dołączysz do naszego grona posiadaczy czterech pierścieni i poznasz zasadę -> wymieniając pompę paliwową

Chciałem jeszcze opowiedzieć o moim problemie, już oczywiście rozwiązanym.
Wszystkiemu był winny kosz paliwa, auto trzęsło bo nie było benzyny, wyskakiwał błąd na desce o awarii.
Byłem u mechanika polecanego z forum
i było by może wszystko ok i wystarczyło by kosz tylko poprawnie złożyć gdyby nie to że wywiercono w nim 5 olbrzymich dziur. Zamówiłem kosz z pompką za 500zł (kompletny) zamontowałem i żegnaj problemie.
Przestroga aby nie zostawiać auta u byle kogo...
aaaa Potwierdzam Fuse 5/5
Wszystkiemu był winny kosz paliwa, auto trzęsło bo nie było benzyny, wyskakiwał błąd na desce o awarii.
Byłem u mechanika polecanego z forum

Przestroga aby nie zostawiać auta u byle kogo...
Kod: Zaznacz cały
http://zapodaj.net/9f2d1e3d3bd06.jpg.html
Tak jak mówiłem, z tymi dziurami nie mogło poprawnie działaćpapajec pisze:Byłem u mechanika polecanego z forumi było by może wszystko ok i wystarczyło by kosz tylko poprawnie złożyć gdyby nie to że wywiercono w nim 5 olbrzymich dziur. Zamówiłem kosz z pompką za 500zł (kompletny) zamontowałem i żegnaj problemie.
Przestroga aby nie zostawiać auta u byle kogo...Kod: Zaznacz cały
http://zapodaj.net/9f2d1e3d3bd06.jpg.html

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
No nie żartuj.... a to wogóle jest wykonalne?szeryfisch pisze:Wyjałes kosz z czujnikiem? <jezu>

Oczywiście, że nie razem w jednym momencie - najpierw czujnik poziomu paliwa a później oddzielnie cały kosz.... i montaż w odwrotnej kolejności <tjaa>
Zdjęcie wykonane podczas rozmów nt. konstrukcji tegoż elementu i pewnie dlatego czujnik jest razem z koszem

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-