Witam, moze ktos pomoże. Jak odpalam z rana samochod to na postoju jest odczuwalne lekkie drzenie samochodu, ale po przejechaniu paru kilometrów zeby silnik nagrzal sie do 90 stopni i zatrzymam nie ma praktycznie żadnego drżenia. I zauwaqzylem ze ubylo mi troche plynu ze zbiorniczka wyrownawczego od chodzenia, ale to chyba dla tego ze ostatnio pekli mi kruciec i mechanik wymienic od razu caly plyn i moze sie odpowietrza teraz ?
Taka jeszcze sprawa jest, jak odpalam samochód to przez jakieś jeszcze 3 sekundy pali mi sie CAT ale to nie zawsze. Ostatnio bylem u mechanika na sprawdzenie instalacji gazowej bo śmierdziało gazem i okazało sie ze mam dziurę na katalizatorze, moze ta kontrolka jest przez ta dziurę ?
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Nie rowna praca silnika na zimnym silni
Puki co nie słuchaj mechanika, podejrzewam, że chce Cię naciągnąć na kasę... gruuuuubą kasę bo na jednej uszczelce się nie skończy a głowic jest dwie. Kasa razy 2
Odczyt błędów, wskazania przepływki ( test dynamiczny ) opis znajdziesz na forum
Tylko zrób to u innego mechanika lub u znajomego co ma kabel bo podejrzewam, że ktoś tu wyczuł łatwy zarobek.
Odczyt błędów, wskazania przepływki ( test dynamiczny ) opis znajdziesz na forum
Tylko zrób to u innego mechanika lub u znajomego co ma kabel bo podejrzewam, że ktoś tu wyczuł łatwy zarobek.
chyba juz wiem co jest przycyna tej nie rownej pracy silnika, z tego co widzialem to ktos probowla sie dobierac do pompki paliwowej w bagazniku i z tego co slyszalem ze jak tkos sie nie zna to mozna poprzerywac jakies wezyki przy nie umiejetnym wyciaganiu, a u mnie jak jest wskazowka delikatnie przed rezerwa juz samochod nie chce odpalac wiec na pewno cos z pompka. A dzis siedzialem w samochodzie odpalilem z rana i pisalem sms pochodzila pare minut i jak zeszla ze ssania i przezucila na gas te drgania zniknely, wiec byc moze jak ma mniej jak polowe zbiornika to zasysa troche powietrza i lekko dryga ?