części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 95 4.2PB ] Regeneracja wisko

Awatar użytkownika
Peter-s8
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Peter-s8 » 31 lip 2015, 09:09

Dosłownie VISCO BEHR i spokój na lata
Proponuję kontakt z michalwruszak@o2.pl

Pozdrawiam
"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 31 lip 2015, 09:21

nie no jak nowe części to tylko od Michała ;)

ok to jak będę musiał kupić nowe to kupie Behr, ale najpierw sam zobaczę czy coś da ta dolewka oleju jak nikt tego jeszcze nie robił.

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 31 lip 2015, 10:34

Tez naleze do grupy ktora ma z tym problemy :) Teraz w upalach na postoju i w dużych korkach temperatura leci mi do 100+ stopni. Troche pomaga wrzucanie na neutral jak w korku stoję ale to dosc upierdliwe. Zamówilem nowego behra u Michała. Już do mnie leci. Na poczatku myslalem ze zalozenie gazu troche poprawi sytuację ale nie zmienilo to kompletnie nic.
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 31 lip 2015, 10:40

dostałem nowe visko z a4 b5 od kumpla za free bo mu sie walało po garażu :D dzisiaj przymierze może podpasuje :P

Arthur
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Arthur » 31 lip 2015, 11:11

Polecam myjka cisnieniowa wymyc chlodnice, bo mega duzo syfu sie w nich zbiera.
Swoje jak teraz czyscilem z racji robienia rozrzadu to dlugo wylatywa brud i piach podczas mycia. Visco od kilku lat mam nowe bhera i termostat z ASO a wskazowka nie rusza sie za 90 stopni.

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 31 lip 2015, 11:38

ja nie mam kłopotu z temp bo ładnie trzyma cały czas 90 C bez wahań tylko wyje jak oszalałe, że nawet silnika nie słychać.

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 31 lip 2015, 13:07

ale powiem Ci, że takie coś duuużo mocy zabiera :) wiem po sobie, jak kupiłem na początku te tańsze wiska co wiały cały czas to samochód jechał jak z przyczepką... a nawet przy przygazówkach pasek popiskiwał! spalanie za pewne też idzie w góre przy tym ;)

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 04 sie 2015, 17:37

No wiec moja regeneracja skoczyła się kupnem nowego wisko Behra od Michała i jest tak jak fabryka zaplanowała ;)

Ukaniu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Ukaniu » 10 maja 2016, 21:34

Zregenerowałem pomyślnie wiskozę.
Potrzebny olej o lepkości 3000 CPS. Kupujemy modelarski olej silikonowy do dyferencjałów.
Jeśli wiskoza jest pusta i nic nie szumi po odpaleniu to wstrzykujemy ok 15 cm3
Jeśli wszystko będzie dobrze, po zamontowaniu i odpaleniu poszumi chwilę i po lekkim podwyższeniu obrotów silnika się rozepnie. Im olej gęstszy, im go więcej tym dłużej to trwa.
Jeśli wlano za dużo, trzeba wywiercić otwór jakieś 7mm od brzegu i wyssać strzykawką z wiórami nadmiar. Ja wyssałem do zera (brudny) i zatankowałem ją ok 18cm3 - chodzi właściwie.
Kot też jest Quattro

Gość

Post autor: Gość » 10 maja 2016, 21:45

Już tu mamy ten manual :)

Ukaniu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Ukaniu » 10 maja 2016, 23:09

Być może, tu wszystko jest :-) ale ja nie znalazłem. Zaoszczędził bym sporo pracy bo nie trafiłem na dane o ilości i lepkości. Przy 25cm3 wiskoza się nie rozpina to samo z 5 tys lepkości - nie jest dobrze.
Kot też jest Quattro

Remarq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Remarq » 25 maja 2016, 16:27

Ukaniu pisze:Zregenerowałem pomyślnie wiskozę.
Potrzebny olej o lepkości 3000 CPS. Kupujemy modelarski olej silikonowy do dyferencjałów.
Jeśli wiskoza jest pusta i nic nie szumi po odpaleniu to wstrzykujemy ok 15 cm3
Jeśli wszystko będzie dobrze, po zamontowaniu i odpaleniu poszumi chwilę i po lekkim podwyższeniu obrotów silnika się rozepnie. Im olej gęstszy, im go więcej tym dłużej to trwa.
Jeśli wlano za dużo, trzeba wywiercić otwór jakieś 7mm od brzegu i wyssać strzykawką z wiórami nadmiar. Ja wyssałem do zera (brudny) i zatankowałem ją ok 18cm3 - chodzi właściwie.
Szybkie pytanie na allegro znalazłem 3000CPS olej silikonowy do dyferencjałów i do wyboru jest miękki i twardy. Który wybrać?

Ukaniu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Ukaniu » 25 maja 2016, 21:50

Remarq pisze: Szybkie pytanie na allegro znalazłem 3000CPS olej silikonowy do dyferencjałów i do wyboru jest miękki i twardy. Który wybrać?
To co ja wlałem to było Tornado 3000, twarde to są te bardziej lepkie a miękkie te mniej. My potrzebujemy 3000.
http://allegro.pl/listing/listing.php?b ... %203000%20
Kot też jest Quattro

Awatar użytkownika
Judo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Judo » 07 cze 2016, 19:21

Witam
Panowie padło mi wisko, tzn grzeje się auto w korkach powyzej 100 C wisko kreci tak samo jak przy 90, jedyne co pomaga to wylaczenie klimy. temperatura sie w miare stabilizuje.
Mam pytanie odnośnie tego wentylatora elektrycznego 14 " czy to wchodzi plug and play czy cos trzeba przerabiać ? Czy jak go podłączymy pod wentylator klimy to on bedzie działał tak jak klimatyzacji ? Czy np w zime a jezdze non stop na klimie cały czas ten wiatrak elektryczny rowniez bedzie chodzil, jak z dogrzeniem silnika etc ?

marcin1983
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: marcin1983 » 13 mar 2019, 15:57

Witam. Odgrzeje trochę kotleta. Jako że moja wiskoza chodzi cały czas to chciałbym ją zastąpić elektrykiem. Doczytałem że podejdzie 14 calowy i można go wysterować z wiatraka od klimy. Jednak wolałbym mieć dwa oddzielne systemy. Czy da się tak zrobić żeby wentylator załączał się z czujnika tego w chłodnicy 2 zakresowego? Czy podłączenie pod pierwszy zakres będzie właściwe? (tz. bezpieczne dla silnika) Może ktoś podpowie jak to zrobić właściwie.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl