no i stało się
moja 8 podczas jazdy zaczęła drgać (silnik) zapalił sie CAT i stanęła na przejeździe kolejowym na samym środku :-? (samobójstwo chciała popełnić ?), nie odpalała i brak było światełek na przełączniku LPG/Pb więc holowanie
do rzeczy: spaliło bezpiecznik ten pod maska od kompa silnikowego, po wymianie to samo, więc oględziny - padła 8 cewka i zrobiła zwarcie (plastik aż sie wylał), po wymianie cisza, LPG/Pb nie świeci więc holowanie (tak holowanie - można to robić na krótkich dystanasach i max 40km/h) do gazowników. Diagnoza: padł komp od gazu, podobno z tej 8 cewki podpięte były jakieś impulsy do kompa (??). Komp OMVL Dream XXIN-D - powiedziano, abym zapomniał o naprawie itd, ekspertyza odbyła się pod moją nieobecność, zmostkowano, aby chodził na Pb. Zaproponowano nowy układ za 3500 pln bo to co mam to staroć
Teraz mam pytanie do fachowców:
mam komp jak wyżej, reduktor Stefanelli TYFE ( jest F nie P) BIG GEC lub GEO 003717 nov/03 - chyba data produkcji i z boku BT R D1 4152 CLASS 1/2
listwy DREAM XXIN-D code 904016, wtryski ? FAST REG
na Allegro znalazłem coś takiego na STAG 300 Plus :
http://allegro.pl/sekwencja-ac-stag-300 ... 78246.html
chciałbym kupić sam sterownik z okablowaniem i podłączyć do tego co zostało - czy da się to zrobić czy lepiej kupić całość - chodzi mi o obniżenie kosztów, gdyż chwilowo cieńko z gotówką