Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl części samochodowe mostostacja.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 96 4.2PB/LPG ] Odgłos powietrza podczas gaszenia.

ernesto

[D2 96 4.2PB/LPG ] Odgłos powietrza podczas gaszenia.

Post autor: ernesto » 11 wrz 2014, 08:24

Witam serdecznie ;)
Wczoraj wieczorem zastanowił mnie dziwne syczenie pod maską w tylnej części silnika.
Rozebrałem osłony w poszukiwaniu winowajcy. Okazało się że był uszkodzony przewód podciśnieniowy który idzie do regulatora paliwa na listwie wtryskowej.
Założyłem nowy ale okazało się że sam regulator jest uszkodzony bo dostaje się paliwo do podciśnienia.
Bawiąc się w odpalanie i gaszenie zastanowiło mnie dziwne duszenie. Trwa to dosłownie sekundę po czym jest cisza.
Podczas gdy silnik gaśnie słychać dźwięk jak by zasysanego powietrza lub może inaczej upuszczanego powietrza.
Opiszę jeszcze inaczej. Ci co mieli styczność z kręceniem silnika ręcznie np podczas kontroli rozrządu kluczem w momencie kiedy w którymś z cylindrów odbywa się faza ( wydech ) słychać podobny dźwięk wydobywającego się powietrza z cylindra.
Nie dobiega to od klimy ponieważ testy robiłem podczas wyłączonego całkowicie klimatronika ani z zespołu nagrzewnic, dolot sprawdzony ( szczelny )
Czy u was jest podobnie ?

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 11 wrz 2014, 08:59

u mnie też coś szumi od początku gdzieś z pod maski w okolicach kierowcy... od początku to mam jak kupiłem samochód... dosyć mocny szum przez pare sekund po zgaszeniu samochodu i jeszcze z rana po odpaleniu samochodu... nie wiem czy to normalne czy nie :/

Awatar użytkownika
wilku
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wilku » 11 wrz 2014, 09:43

U mnie tak samo jak gasze autko to jak by z czegos schodzilo powietrze :/

ernesto

Post autor: ernesto » 11 wrz 2014, 10:41

Nagrałem filmik o co mniej więcej chodzi, może to coś przybliży Zaraz po zgaszeniu:

Pawulon_90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pawulon_90 » 11 wrz 2014, 14:15

Jak macie wyaczona klime to tez macie taki odglos?

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 11 wrz 2014, 15:28

Akurat z klimy to dłużej zbija ciśnienie i jest to słychać bardzie w okolicy silniczka wycieraczek.

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 11 wrz 2014, 16:24

u mnei jest tak samo gdy zgasze auto wlasnie w okolicach podszybia po stronie keirowcy przy silniczku wycieraczek , syczy z 5sekund, domniemam ze to z klimy :D
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

ernesto

Post autor: ernesto » 11 wrz 2014, 17:39

Ale to od klimy nie jest na pewno bo klimatronik był całkowicie wyłączony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl