![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 3.7PB/LPG ] Dławi się, dziwnie pracuje
-
- Forum Audi A8
[D2 97 3.7PB/LPG ] Dławi się, dziwnie pracuje
Witam, Audi A8 3.7 bp+gaz 1997r , pali z rana normalnie na ciepłym silniku też bardzo dobrze ale jak dodaje gazu na ciepłym to strasznie się dławi później wkręci się od 1+ obrota dopiero odpuszcza.Co to może być silniczek krokowy,lewe powietrze? świece wymieniłem dziś na nowe niestety nie pomogło.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 00:27 przez norbert123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Kolego norbert123 zgodnie z regulaminem najpierw należy sie przywitać w tym dziale 
http://www.a8team.pl/przywitaj-sie-i-pr ... .htm#98020

http://www.a8team.pl/przywitaj-sie-i-pr ... .htm#98020
-
- Forum Audi A8
Wątpię by był to krokowy,ale możesz go wyciągnąć i przemyć,na pewno nie zaszkodzi.
Ja bym się skupił na tym co sam napisałeś czyli lewym powietrzu,sprawdź wszystko jeszcze raz dokładnie,gdy dodajesz gazu i się dławi to słuchaj przy silniku czy gdzieś coś syczy wtedy.Wsłuchaj się przy przepustnicy,od niej od dołu odchodzi kilka przewodów podciśnienia,może któryś z nich pękł.
Ta rura która idzie od filtra powietrza i zakładasz ją na przepustnice też potrafi się,że tak powiem "źle założyć od dołu"i wtedy będą objawy identyczne jak u ciebie.
Powodzenia.
Ja bym się skupił na tym co sam napisałeś czyli lewym powietrzu,sprawdź wszystko jeszcze raz dokładnie,gdy dodajesz gazu i się dławi to słuchaj przy silniku czy gdzieś coś syczy wtedy.Wsłuchaj się przy przepustnicy,od niej od dołu odchodzi kilka przewodów podciśnienia,może któryś z nich pękł.
Ta rura która idzie od filtra powietrza i zakładasz ją na przepustnice też potrafi się,że tak powiem "źle założyć od dołu"i wtedy będą objawy identyczne jak u ciebie.
Powodzenia.
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli 

-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
- tutenhamon
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Sprawdź/wymień oringi na wtryskach benzynowych, bo może tam lewe powietrze Ci zaciąga.norbert123 pisze:no tak, tylko samochód dopiero od 1.5 - 2tyś obrotów czuć że jedzie a ma poniżej 1tyś obrota to dodajesz mu gazu żeby ruszyć to aż się dławi , świece,przepływomierz wymienione nie wiem teraz czy sondy patrzeć czy szukać gdzieś lewego powietrza.

-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8