![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB/LPG ] Nie odpala po wymianie rozrządu
[D2 98 4.2PB/LPG ] Nie odpala po wymianie rozrządu
Witam.mam problem po wymianie rozrządu,zapali na sekundę i gaśnie.rozrząd ustawiony na znaki (na zębatkach wałków)zero błędów na vagu i nie mam pojęcia o co chodzi.dodam że 2 razy ustawiałem rozrząd po pierwszym ustawieniu nie chciał chodzić więc obróciłem wałem o 360 stopni i nic nie pomogło
Ostatnio zmieniony 11 gru 2013, 17:21 przez merc4891, łącznie zmieniany 2 razy.
Podstawa, może to nie być wina rozrządu tylko po prostu coś zakończyło swój żywot.
Sprawdź czy jest iskra i czy podaje paliwo na początek.
Za każdym razem odpala na chwile i gaśnie? Może odpinałeś coś przez przypadek i zapomniałeś podpiąć, Jak zakładałeś blokady z tyłu to może uszkodził się czujnik położenia wałka?
Sprawdź czy jest iskra i czy podaje paliwo na początek.
Za każdym razem odpala na chwile i gaśnie? Może odpinałeś coś przez przypadek i zapomniałeś podpiąć, Jak zakładałeś blokady z tyłu to może uszkodził się czujnik położenia wałka?
-
- Super Klubowicz
na znaki ale pokrywają sie idealnie.a jak bym sie walnął na ząbek to by nie chciał chodzić np/chyba przyjdzie mi kupić blokady i sprawa rozrządu sie wyjaśni
Ostatnio zmieniony 06 gru 2013, 23:15 przez merc4891, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdz na vagu czy widzi obroty silnika podczas odpalania. podejrzewam że czujnik wału lub halla nie bangla. Przestawienie nawet o jeden ząbek nie zmienia az tak pracy silnika ze nie chce odpalić. Albo masz gdzies nieszczelnosc na podcisnieniach.
Zrób test wykonawczy czy jak to sie zwie w vagu. Moze pokaze błęda
Zrób test wykonawczy czy jak to sie zwie w vagu. Moze pokaze błęda
- tutenhamon
- Super Klubowicz