części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 99 4.2PB ] Auto przestało jechać :)

Dudkens
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Dudkens » 23 paź 2014, 14:45

Sprawdziłem układ za pomocą pompki, którą kupiłem jako pierwszą z zamiennika (nie miała tego małego króćca i dochodziło do połowy, więc walała się w bagażniku) :P Filtr paliwa był wymieniony w czerwcu, pompa po wyjęciu była czysta, na sitku jakieś paproszki, ale znikoma ilość, więc wykluczam paprochy, prędzej bym stawiał na krzywo postawione auto z niedużą ilością paliwa, odpalone i pompa się przytarła, a teraz padła do reszty, bo innej opcji bardzo nie widzę. Dzięki za zainteresowanie tematem.
PS. Wymiana pompy to teraz dla mnie zabieg na 30 minut, a najdłuższym etapem jest ułożenie uszczelki od kosza, haha :P
Ręka majstra więcej znaczy, niż narzędzia u partaczy ;)

ernesto

Post autor: ernesto » 23 paź 2014, 15:08

Dudkens pisze:krzywo postawione auto z niedużą ilością paliwa, odpalone i pompa się przytarła, a teraz padła do reszty, bo innej opcji bardzo nie widzę.
Dlatego ja za każdym razem przed odpaleniem wsłuchuje się w pracę i dźwięk napełnienia kosza.
U mnie uszkodzony jest wskaźnik i albo wskazuje prawidłowo albo przywiesza się w pewnym momencie. Paliwa ubywa a wskazówka stoi w miejscu.
Kilka razy zdarzyło mi się że nie chciało odpalić a na wskaźniku 1/3 baku. Polecam się uczulić na ten dźwięk. Zapobiegnie to przykrym rozczarowaniom w przyszłości ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl