![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Praca pompy paliwa po włączeniu zapłonu.
[D2 ALL ] Praca pompy paliwa po włączeniu zapłonu.
Panowie i Panie proszę o informację, czy w waszych A8 po włączeniu zapłonu uruchamia się na parę sekund pompka paliwa???? Piszę ponieważ u mnie nie włącza się, a wydaję mi się że powinna. Nie znalazłem info na ten temat w internecie, a mam problem, chodzi o to że auto ciężko pali na zimnym silniku (długo trzeba kręcić), na rozgrzanym od strzała. Pompka nowa, przekaźnik pompki nowy. Z góry dziękuję za info.
Hmmm no ok, czyli po wlaczeniu zaplonu przez pare sekund pompka powinna podawac paliwko. W takim razie czy ktos ma jakis pomysl, dlaczego w moim aucie pompka nie podaje, zaczyna podawac dopiero od momentu krecenia silnikiem. Bezpieczniki sprawdzone, pompka paliwa wymieniona , przekaznik nowy,vcds nie pokazuje bledow.
No ja też mam 2,8 i nie działa po włączeniu zapłonu , tylko od momentu kręcenia rozrusznikiem. Czyli jeśli chodzi o tą kwestię mam wszystko sprawne. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną ciężkiego odpalania auta po nocy??? Auto trzeba trochę pokręcić ze dwa razy, gdy już odpali nie chce wejść na obroty, dopiero jak zgaszę i znowu odpale jest OK.