[S8 D2 99 LPG ] Lewe powietrze przez pokrywę zaworów?
[S8 D2 99 LPG ] Lewe powietrze przez pokrywę zaworów?
Czy jest możliwe aby silnik zasysal lewe powietrze przez pokrywę zaworów?
xyz
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Czy ja wiem. U mnie się nie zmienia nic przy odkreconym korkumonster_1973 pisze:Jeśli znacząco zmienia obroty, to masz uszkodzoną odmę.pavel44 pisze:Z drugiej strony jakby nie patrzeć jak wyciągnie się bagnet bądz odkręci się korek wlewu oleju to silnik zmienia swoją pracę.
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....
-
- Forum Audi A8
To dobrze, jak sądzę.pb41ns pisze:Czy ja wiem. U mnie się nie zmienia nic przy odkreconym korkumonster_1973 pisze:Jeśli znacząco zmienia obroty, to masz uszkodzoną odmę.pavel44 pisze:Z drugiej strony jakby nie patrzeć jak wyciągnie się bagnet bądz odkręci się korek wlewu oleju to silnik zmienia swoją pracę.
To podeirzyj korekty po odkręceniu korka. Ale to w ramach ciekawostek już bo trudno o taką dziurę w pokrywie zaworów hehepb41ns pisze:Czy ja wiem. U mnie się nie zmienia nic przy odkreconym korku
U mnie problem ogólnie jest tego typu, że jak kupiłem audi to borykałem się z problemami takimi jak: wolne spadanie obrotów po wciśnięciu sprzęgła podczas zmiany biegów (przez chwilę nawet wzrost), delikatne falowanie obrotów na jałowym, brak mocy do 3 tyś obrotów, strzelanie w wydech gdy silnik schodził z obrotów podczas ssania. Większość problemów została usunięta w wwyniku wymiany wszystkich podciśnień i czyszczenia przepustnicy. W 100% procentach problemy ustały po wizycie u najbardziej polecanego mechanika na tym forum. Jednak w ostatnim czasie wszystkie problemy powróciły i pomysłów brak.
xyz