![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI ] Czy moge wlać ropy do benzyny ?
[D3 03 4.2MPI ] Czy moge wlać ropy do benzyny ?
Witam panowie nalałem dzisiaj przez przypadek na orlenie benzyny verva 98 do mercedesa s 400cdi miałem w baku 13l ropy a wlałem 52 benzyny weszło by jeszcze więcej ale się skapłem. I na szczęscie autka nie odpaliłem spuścili mi tą benzynę i autko chodzi noi mam prawie 70l benzyny i tak myśle czy jak wleje ją do mojej audi a8 4.2 benzyna to czy przepali oczywiście nie wleje tego od razy całego, tak myślałęm na pół baku benzyny 20-30l tej beznyny z ropą zdało by to rezultat mechanik ten co to spuszczał powiedział że wlej śmiało taki duży silnik na pewno to przepali i bedzie chodził normalnie i może troszke przykapcać i nie wiem czy mam go posłuchać czy nie. Z góry dziekuje za odp. 

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez domin1212, łącznie zmieniany 4 razy.
$$$Domin$$$
.
.
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
domin1212, mój mechanik wlewa noPb z dodatkiem ropy, które to paliwo ma właśnie ma od takich pechowców jak Ty. Jego auto to padaka, stare a6 2,4. Katalizatorów nie ma i ma tylko dojechać do sklepów po części. Jak mam w baku taki mix, to wypala to tylko poza miastem, w mieście przełącza na gaz bo strasznie kopci czasami. Czasami po wyjechaniu jednego takiego zbiornika musi wykręcić świece i je przetrzeć szczotką drucianą.
Ja do swojego bym tego nie zalał. Może do jakiegoś motoroweru...
Ja do swojego bym tego nie zalał. Może do jakiegoś motoroweru...
Nie proponuje takiego rozwiązania to nie Opel czy Ford że może kopcić :mrgreen:
Zawalisz świece wtryski nie mówiąc już o filtrze paliwa. Z racji pracy w ASO dość często mam możliwość wlewania takiego paliwa. Skusiłem się tylko raz po 2 miesiącach pracy wlałem do Audi 80 2.o potem musiałem wyciąć kat
czyścić cały układ paliwowy. Moim zdaniem gra nie jest warta świeczki.
Zawalisz świece wtryski nie mówiąc już o filtrze paliwa. Z racji pracy w ASO dość często mam możliwość wlewania takiego paliwa. Skusiłem się tylko raz po 2 miesiącach pracy wlałem do Audi 80 2.o potem musiałem wyciąć kat
Audi 80 B4-było
Audi A6 C4 - jest
Audi A8 D2 - ...... będzie na 100 %
DORADCA SERWISOWY ASO AUDI & VW
Audi A6 C4 - jest
Audi A8 D2 - ...... będzie na 100 %
DORADCA SERWISOWY ASO AUDI & VW