![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI ] Czy moge wlać ropy do benzyny ?
-
- Forum Audi A8
[D3 03 4.2MPI ] Czy moge wlać ropy do benzyny ?
Witam panowie nalałem dzisiaj przez przypadek na orlenie benzyny verva 98 do mercedesa s 400cdi miałem w baku 13l ropy a wlałem 52 benzyny weszło by jeszcze więcej ale się skapłem. I na szczęscie autka nie odpaliłem spuścili mi tą benzynę i autko chodzi noi mam prawie 70l benzyny i tak myśle czy jak wleje ją do mojej audi a8 4.2 benzyna to czy przepali oczywiście nie wleje tego od razy całego, tak myślałęm na pół baku benzyny 20-30l tej beznyny z ropą zdało by to rezultat mechanik ten co to spuszczał powiedział że wlej śmiało taki duży silnik na pewno to przepali i bedzie chodził normalnie i może troszke przykapcać i nie wiem czy mam go posłuchać czy nie. Z góry dziekuje za odp. 

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez domin1212, łącznie zmieniany 4 razy.
$$$Domin$$$
.
.
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
domin1212, mój mechanik wlewa noPb z dodatkiem ropy, które to paliwo ma właśnie ma od takich pechowców jak Ty. Jego auto to padaka, stare a6 2,4. Katalizatorów nie ma i ma tylko dojechać do sklepów po części. Jak mam w baku taki mix, to wypala to tylko poza miastem, w mieście przełącza na gaz bo strasznie kopci czasami. Czasami po wyjechaniu jednego takiego zbiornika musi wykręcić świece i je przetrzeć szczotką drucianą.
Ja do swojego bym tego nie zalał. Może do jakiegoś motoroweru...
Ja do swojego bym tego nie zalał. Może do jakiegoś motoroweru...
- Qzi
- Forum Audi A8
Nie proponuje takiego rozwiązania to nie Opel czy Ford że może kopcić :mrgreen:
Zawalisz świece wtryski nie mówiąc już o filtrze paliwa. Z racji pracy w ASO dość często mam możliwość wlewania takiego paliwa. Skusiłem się tylko raz po 2 miesiącach pracy wlałem do Audi 80 2.o potem musiałem wyciąć kat
czyścić cały układ paliwowy. Moim zdaniem gra nie jest warta świeczki.
Zawalisz świece wtryski nie mówiąc już o filtrze paliwa. Z racji pracy w ASO dość często mam możliwość wlewania takiego paliwa. Skusiłem się tylko raz po 2 miesiącach pracy wlałem do Audi 80 2.o potem musiałem wyciąć kat
Audi 80 B4-było
Audi A6 C4 - jest
Audi A8 D2 - ...... będzie na 100 %
DORADCA SERWISOWY ASO AUDI & VW
Audi A6 C4 - jest
Audi A8 D2 - ...... będzie na 100 %
DORADCA SERWISOWY ASO AUDI & VW