[D3 05 4.2MPI ] diody lusterka wstecznego
No i dałem ciała Kupiłem lampkę ale nie ten nr. Po pierwsze musiałem zmienić panel bo był w innym kolorze. To pikuś. Trochę więcej zabawy z pokrętłem szyberdachu. Trzeba "uwolnić" blaszki (rozwiercić plastikowe mocowania) od żarówek z lewej i prawej strony. To też ogarnąłem. Zamontowałem całość i super. Wszystko działa, diody gasną, lampki w lusterku świecą - pełen sukces !!! ale !!! Przestał mi działać pakiet Background lighting. W MMI widać opcje ale nic nie można ustawić. Na razie wróciłem do starej lampki. Reasumując to świecenie diód, to efekt awarii elektroniki w lampce podsufitki. Druga mądrość to to,że moduł lampki podsufitki odpowiedzialny jest też za background lighting.
A kodowanie ktoś sprawdzał?Jankor pisze:Wszystko działa, diody gasną, lampki w lusterku świecą - pełen sukces !!! ale !!! Przestał mi działać pakiet Background lighting. W MMI widać opcje ale nic nie można ustawić.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Po wymianie samej lampki nie ale jeżeli zmieniałeś też coś z elektroniki to wtedy już może być to konieczne.Jankor pisze:Po wymianie lampki podsufitki trzeba robić jakieś kodowanie?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-