Muszę stwierdzić, ze nadal nie odczuwam różnicy ;/
W poniedziałek podjadę do mechanika, niech rzuci okiem

![]() |
![]() |
Po części jest tak jak pisze kolega notik, jeśli nie kręcisz silnika wyżej (o ile pamiętam to ponad 3 tys. obr/min.) to nie odczuwasz różnicy, gdyż przy niskich obrotach silnika pracuje krótszy obieg, a dopiero na wyższych klapy otwierają się skracając długość kolektora dolotowego. Po złożeniu proponuję zresetować dotychczasowe ustawienia silnika (apdaptacja) bo zapamiętał nieprawidłowe ustawienia.notik pisze:Odczujesz jak lepiej będzie ci się wkrecal na obroty powyżej 3-4tys. jak już to uruchomisz. W moim poprzednim aucie Opel Frontera 3.2 v6 było podobne rozwiazanie i po tym jak zrobiłem odetkany wydech odczulem spora różnice właśnie po przełączeniu klap powyżej 3,5tys. Zalaczalo się to podobnie jak w hondach v-tec. Auto nagle dostawało kopniaka i zmieniał się dźwięk na bardziej rasowy. W audi jest podobnie tylko mniej to słychać.
A i owszem, posiadam więcej takich zestawów... info podeślę na PW ;-)pioter pisze:FOSS a masz tego wiecej? Bo też bym potrzebował taki jeden zestaw .
Cieszę się że wszystko pasuje i przepraszam za długi czas oczekiwania - ostatnio miałem zbyt dużo na głowie i nie dawałem rady wszystkiego ogarnąć :-xpioter pisze:Ja założyłem zestawik i wszystko działa jak powinno , podziękowania dla Damiana .
Tak, będę miał... info na PW.badyl pisze:FOSS miał byś taki zestaw dla mnie :?: bo i u mnie się połamały cięgna :-/
Ufffffffffff... patrzę i oczom nie wierzę :shock:nexuss pisze:Panowie, potrzeba matką wynalazku. Ja rozwiązałem problem kupując w Poundland-zie (5PLN) zestaw metalowych opasek zaciskowych...