![]() |
![]() |
[D3 05 W12/LPG ] Nie zbiera sie na benzynie
[D3 05 W12/LPG ] Nie zbiera sie na benzynie
Witam panowie mam maly problem z audi na benzynie odczuwam brak mocy.Na gazie auto zbiera sie prawidlowo.wymienilem wszystkie filtry bledow w sterowniku silnikow nie ma oprocz 1 blad sterowania klapy wydechu lewa strona.Czy swiece ktore mi pozostaly do zmiany moga miec wplyw na taka sytuacje podejrzewam pompe paliwa.Prosze o wszelkie sugestie pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Helitom, łącznie zmieniany 1 raz.
Padającą pompę możesz sprawdzić na trzy sposoby:
Od najłatwiejszej.
1. Sprawdzić jak się zachowują korekty poszczególnych banków podczas przyspieszania na benzynie
2. włączyć na stałe pompę diagnostyczną i zobaczyć czy jest lepiej
3. sprawdzić fizycznie ciśnienie na listwie wtryskowej
Co do niedziałającej klapy w wydechu to sprawdź czy działa poprawnie.
Jeżeli nie działa to, że nie jest drożny wydech na danej stronie, źle się może to skończyć.
Od najłatwiejszej.
1. Sprawdzić jak się zachowują korekty poszczególnych banków podczas przyspieszania na benzynie
2. włączyć na stałe pompę diagnostyczną i zobaczyć czy jest lepiej
3. sprawdzić fizycznie ciśnienie na listwie wtryskowej
Co do niedziałającej klapy w wydechu to sprawdź czy działa poprawnie.
Jeżeli nie działa to, że nie jest drożny wydech na danej stronie, źle się może to skończyć.
Witaj patrzylem w klapy w wydechu sa w pozycji otwartek vcds czepia sie bardziej zaworka ktory steruje ta klapa podcisnieniem przerwa lub zwarcie w obwodzie natomiast co do mocy na zimnym silniku praktycznie nie jedzie po rozgrzaniu jest lepiej ma juz w miare moc ale to nie to co na gazie pozostaja mi swiece jeszcze do wymiany tylko czy one mialy by taki wplyw na spalanie a i jeszcze jedno spalina jest zraca nie ma dymu ale zapach jest bardzo ostry
[ Dodano: 2017-03-24, 21:38 ]
Dodam jeszcze na swiecach jest przejechane ok 120000 swiece sa irydowe
[ Dodano: 2017-03-24, 21:38 ]
Dodam jeszcze na swiecach jest przejechane ok 120000 swiece sa irydowe
wlasnie zamowilem te bosche wymienie i dam znac choc szczerze nie mysle ze poprawa bedzie
[ Dodano: 2017-03-24, 22:36 ]
Gosciu od ktorego kupilem jezdzil na gazie wiekszosc km 29000 nalotu ma to auto gaz od 4 lat
[ Dodano: 2017-03-24, 22:38 ]
wczesniej mialem a6 c6 chyba ze to moje odczucia ale wydaje mi sie ze przy tej mocy auto powinno wciskac w fotel
[ Dodano: 2017-03-24, 22:36 ]
Gosciu od ktorego kupilem jezdzil na gazie wiekszosc km 29000 nalotu ma to auto gaz od 4 lat
[ Dodano: 2017-03-24, 22:38 ]
wczesniej mialem a6 c6 chyba ze to moje odczucia ale wydaje mi sie ze przy tej mocy auto powinno wciskac w fotel