panton pisze:chętnie bym poznał namiary na taki serwis ASB..... serio.... jak szukałem to mnie cena nie interesowała tylko jakość usługi
nie widze problemu jak masz dac 12k za naprawe to kup sobie nowe asb ew poprzez serwis aso , tylko licz sie z tym ze takie aso odsyla te skrzynie do wlasnie takich firm w jakich my robimy te "remonty
btw nie pozostaje ci nic innego jak kupic nowe asb i w sumie jestem ciekaw co zrobisz jak padnie ci skrzynia z twoim podejsciem do szukania rozwiązan (jak dla mnie rowniez slusznym- bo kazdy chcialby miec zrobione jak najlepiej) to chyba rama na ktorej zbudowane jest auto zdazy sie utlenić

zostaje jeszcze wycieczka do "raichu" ale czy tam "niemieccy inzynierzy" zrobią ci lepiej ? - wątpię
mialem rowniez mega problem jak u mnie skrzynia padła dostalem sie z "polecenia" do zakladu ktory opinie ma mieszane jak kazdy, a ja wymagania mam no co tu duzo mówić wysokie , bede szczery jak dla mnie asb miala chodzic perfekt i walilo mnie to czy wymienia wszystkie uszczelki czy nie, i tak tego nie zweryfikuje bo nie jestem wstanie...,wiec nawet nie wypytywalem o detale, darli mi asb z auta 4x bo cos mi sie nie podobalo nigdy mnie nie olali , zawsze mieli dla mnie czas , fakt naprawa sie przeciagnela w terminie o kilka dni bo nie szlo wszystkich czesci zaciagnac jak na tamten czas , aktualnie auto zrobilo na tym asb ok 70k km z poczatku wywalalo mi 1 blad sprawdzane bylo wszystko zachowywalo sie idealnie , robione testy dynamiczne asb zjezdzilismy z 200km z komputerami by wykluczyc wszystko (konwerter bralem z poczatku regenerowany przez ta firme w ktorej robilem) na koncu prosilem o wymiane na regenerowany w zf (od peter renz), blad wyskakiwal raz po raz, a dzis juz go nie ma zniknal sam, mysle ze gdzies wilgoc jakas podchodzila i tyle .
Nie chce tu nikogo chwalic, ale jesli dzis robil bym skrzynie to tez tam lub w firmie w ktorej robili mi asb do s8 bo chodzi pięknie , ale kazdemu polece robic asb w swojej okolicy jak sie pojawi problem to po co leciec kilkaset km ? no chyba ze nie macie nikogo takiego w okolicy to ok , ja za swoj remont zaplacilem 4800 + moje oleje i filtry olej kupilem w sumie z 35l 2x filtr i doplacalem roznice miedzy cena konwerterow ale patrzac na to dzis nie potrzebnie, moglem zostawic ich konwerter bo auto chodzilo tak samo .
Remont Ski kosztowal 6000 na obie roboty byl rok gwarancji bez limitu km, ale aby nie pozbyc sie gwary w obu przypadkach trzebabylo dokonac wymiany oleju po okreslonej wczesniej liczbie kilometrow w warsztacie ktory ten remont wykonywal.
przed podjeciem prac radze sporzadzic jakas umowe na papierku nic na gębe , jak robią problem to nara akcja dotyczy uszkodzenia skrzyni a nie calego auta, auto chodzilo przed awaria wiec chodzic musi i po awarii, a nie ze zacznie sie jakas spychologia ze luz na wale ze to i tamto NIE! auto ma być sprawne jak przed awaria!
dodam jeszcze ze firemki od remontow asb same z siebie nie wymienia uszczelniacza miedzy skrzynia a silnikiem wiec z miejsca zlecacie jego wymiane, to koszt 100-120zł za uszczelniacz a jak walnie pozniej to kolo 800-1000 trzeba liczyc bo trzeba drzec asb ponownie . niestety firma gdzie robili Ske o tym nie pomyslala albo miala w D, bo widze ze delikatnie mi sie tam poci, ale nie na tyle by wymagalo to intrwencji w najblizszym czasie .