A to jednak teraz odpisał?igor.ostrowski pisze:W odpowiedzi na maila napisał, że od nich wyjechał nie uszkodzony, ciekawe, 2x2 cm alu pękło tak sobie w transporcie, mimo nie naruszenia pudełka.
A co na temat zwrotu?
![]() |
![]() |
![]() |
Nie zgodzę się z Tobą ponieważ jak sprzedający wepchał uszkodzony towar do paczki to prędzej czy później musi spodziewać się konsekwencji swoich decyzji i liczy na to ze ujdzie mu to płazem. Pracuje w hurtowni i już wiele widziałem jak dla mnie takie zachowanie powinno się tępić bo jak ujdzie mu to płazem raz drugi to potem będzie tak robił. Jeszcze w tym przypadku jak paczka nie została uszkodzona, a w środku został ułamany profil aluminiowy to jakim cudem miał się uszkodzić podczas transportu to nie żarówka szklanaemilus143 pisze: generalnie chodzi mi o to że dużo ludzi zanim skontaktuje się ze sprzedającym potrafi wydać już konkretny osąd. Sprzedający czasami nawet nie wie co jest grane, a tu negatyw, sprawa w Allegro i opinie po internecie. Nic pochopnie, najpierw trzeba próbować się dogadać.
Odnoszę się do pierwszych postów, gdzie było wyraźnie zaznaczone że kupujący zanim otrzymał jaką kolwiek odpowiedź, tworzy opinię.xDonicx pisze:Nie zgodzę się z Tobą ponieważ jak sprzedający wepchał uszkodzony towar
No nie wiem jak już wspomniałem nie zawsze jest tak kolorowo bo jak niby udowodnisz sprzedawcy ze sam podłokietnika nie rozwaliłeś (on tak sie będzie bronił jak zaczniesz go oskarżać ) chyba ze otwierasz przy kurierze i masz protokół bo w innym razie to ciężko o cokolwiek walczyć zaraz mi napiszesz ze masz prawo 14 dni na odesłanie towaru lecz tu jest jedno "ale" towar miał być sprawny a jest uszkodzony i co powiesz sprzedające ze chcesz mu odesłać uszkodzony towar. Niestety nasze polskie allegro to nie to samo co aliexpressdrago_o pisze:A ogólnie to odradzam dogadywanie się poza allegro bo teraz kasę mógłbyś odzyskać w momencie a tak to się musisz bujać niestety.