części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Odradzam sprzedawcę czesiek301 allegro

emilus143
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emilus143 » 03 sty 2017, 21:02

igor.ostrowski pisze:W odpowiedzi na maila napisał, że od nich wyjechał nie uszkodzony, ciekawe, 2x2 cm alu pękło tak sobie w transporcie, mimo nie naruszenia pudełka.
A to jednak teraz odpisał?

A co na temat zwrotu?
I`m the LPG master

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 03 sty 2017, 21:28

Co do naprawy podłokietnika, proponuję http://www.a8team.pl/8d2-prefl-all-wyla ... t11077.htm

igor.ostrowski
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: igor.ostrowski » 03 sty 2017, 22:28

Kupiłem poza allegro, nie dostałem żadnego potwierdzenia sprzedaży, sprzedawca twierdzi, że od nich wyszło całe, emilus143, tak odpisał chwilę przed moją poprzednią wiadomością.

emilus143
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emilus143 » 03 sty 2017, 23:24

No i jest słowo przeciwko słowu.

A apropo poprzedniego mojego posta, może za mocno napisałem ale generalnie chodzi mi o to że dużo ludzi zanim skontaktuje się ze sprzedającym potrafi wydać już konkretny osąd. Sprzedający czasami nawet nie wie co jest grane, a tu negatyw, sprawa w Allegro i opinie po internecie. Nic pochopnie, najpierw trzeba próbować się dogadać.
I`m the LPG master

JanekS13
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: JanekS13 » 04 sty 2017, 08:49

Ja miałem w D2 tak połamany :( . Zawiozłem do kolegi i mi to pospawał do dnia sprzedaży było git :) Marudził że był to jakiś dziwny stop ale się trzymało :)

Piotr_Bocian

Post autor: Piotr_Bocian » 04 sty 2017, 09:46

igor.ostrowski pisze:Kupiłem poza allegro, nie dostałem żadnego potwierdzenia sprzedaży
To, niestety, muszę Cię zmartwić, ale raczej tylko łaska sprzedawcy pomoże Ci odzyskać kasę... :(

Awatar użytkownika
xDonicx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: xDonicx » 04 sty 2017, 10:49

emilus143 pisze: generalnie chodzi mi o to że dużo ludzi zanim skontaktuje się ze sprzedającym potrafi wydać już konkretny osąd. Sprzedający czasami nawet nie wie co jest grane, a tu negatyw, sprawa w Allegro i opinie po internecie. Nic pochopnie, najpierw trzeba próbować się dogadać.
Nie zgodzę się z Tobą ponieważ jak sprzedający wepchał uszkodzony towar do paczki to prędzej czy później musi spodziewać się konsekwencji swoich decyzji i liczy na to ze ujdzie mu to płazem. Pracuje w hurtowni i już wiele widziałem jak dla mnie takie zachowanie powinno się tępić bo jak ujdzie mu to płazem raz drugi to potem będzie tak robił. Jeszcze w tym przypadku jak paczka nie została uszkodzona, a w środku został ułamany profil aluminiowy to jakim cudem miał się uszkodzić podczas transportu to nie żarówka szklana

emilus143
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emilus143 » 04 sty 2017, 11:25

xDonicx pisze:Nie zgodzę się z Tobą ponieważ jak sprzedający wepchał uszkodzony towar
Odnoszę się do pierwszych postów, gdzie było wyraźnie zaznaczone że kupujący zanim otrzymał jaką kolwiek odpowiedź, tworzy opinię.

Wiadomo że idiotów (pseudo sprzedawców) nie brakuje, i kilka nawet potrafi stworzyć stereotyp że "na tym allegro to oszukują". Ale niekiedy jest tak że trafi się uczciwy człowiek, coś tam przeoczy (jesteśmy tylko ludźmi) a kupujący od razu, bez wyjaśniania stwarza osąd.
I`m the LPG master

byku
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: byku » 04 sty 2017, 13:07

igor.ostrowski pisze:nie będę sie przecież sądzić za 200 złotych...
Nie odpuszczaj w żadnym wypadku, choćby nawet chodziło o 10 groszy! Inaczej taka gnida będzie kantować dalej, wciskając ludziom uszkodzony towar za cenę sprawnego.

Awatar użytkownika
xDonicx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: xDonicx » 04 sty 2017, 16:32

emilus143 pisze: niekiedy jest tak że trafi się uczciwy człowiek, coś tam przeoczy (jesteśmy tylko ludźmi) a kupujący od razu, bez wyjaśniania stwarza osąd.
Tak dlatego warto napisać zawsze może po drugiej stronie siedzi człowiek a nie .....

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 04 sty 2017, 16:47

Jeśli ktoś twierdzi, że wysyłany przedmiot jest sprawny, dostajesz nienaruszoną paczkę a przedmiot uszkodzony to chyba coś nie halo... Zresztą jak widać idzie w zaparte, że było dobre... Zwykłe skur....stwo świadomie komuś pchać zepsute fanty licząc, że łyknie uszkodzenie w przesyłce i odpuści. A ogólnie to odradzam dogadywanie się poza allegro bo teraz kasę mógłbyś odzyskać w momencie a tak to się musisz bujać niestety.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
xDonicx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: xDonicx » 04 sty 2017, 17:54

drago_o pisze:A ogólnie to odradzam dogadywanie się poza allegro bo teraz kasę mógłbyś odzyskać w momencie a tak to się musisz bujać niestety.
No nie wiem jak już wspomniałem nie zawsze jest tak kolorowo bo jak niby udowodnisz sprzedawcy ze sam podłokietnika nie rozwaliłeś (on tak sie będzie bronił jak zaczniesz go oskarżać ) chyba ze otwierasz przy kurierze i masz protokół bo w innym razie to ciężko o cokolwiek walczyć zaraz mi napiszesz ze masz prawo 14 dni na odesłanie towaru lecz tu jest jedno "ale" towar miał być sprawny a jest uszkodzony i co powiesz sprzedające ze chcesz mu odesłać uszkodzony towar. Niestety nasze polskie allegro to nie to samo co aliexpress

emilus143
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emilus143 » 04 sty 2017, 18:15

Co po niektórzy nagrywają unboxing paczek, zawsze to jakiś dowód.
I`m the LPG master

Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 04 sty 2017, 18:26

emilus143 pisze:Co po niektórzy nagrywają unboxing paczek, zawsze to jakiś dowód.

Sorry... Tylko to mi się skojarzyło. :D :D :D

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 04 sty 2017, 20:34

Ale zryty gościu - nagrać odpakowanie szczotki do sracza <brawo>
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam”