![]() |
![]() |
[D2 01 ] Co potrzeba aby oglądać TV ?
[D2 01 ] Co potrzeba aby oglądać TV ?
witam mam navi plus i co bym potrzebował zeby ogladac tv i jakie sa to koszta pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 22:59 przez gebers, łącznie zmieniany 3 razy.
9. Kabel do tunera TV
a) do czarnego tunera z dwoma okrągłymi wtyczkami 10 pinowymi (nr. seryjny: 4B0 919 146)
![Obrazek]()
b) do aluminiowego tunera z wtyczką okrągłą 10 pin do Nawigacji i 54 pin do tunera TV (nr. seryjny: 4B0 919 146 A i B)
![Obrazek]()
10. Kable chinch x3 do odtwarzacza DVD , ponieważ te w komplecie są gorsze niż ustawa przewiduje
11. Antena TV
a) antena tv z wejściem wiclic do czarnego tunera tv
![Obrazek]()
b) antena tv z wejściem SMB do aluminiowego tunera tv
![Obrazek]()
12. Tuner TV
a) Tuner TV czarny , nr. seryjny 4B0 919 146. Montowany tylko i wyłącznie w AUDI. Posiada wyjście AV (audio/video) oraz S-Video. Antena tv ma wejście wiclic. W związku z tym , że tuner posiada wyjście AV nie trzeba dokupować adaptera multimedialnego w celu podpięcia np. DVD.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
b) Tuner TV aluminiowy , nr. seryjny 4B0 919 146 A i B. Montowany w Audi i VW (być może też w innych ale nie potwierdzam). Antena tv ma wejście smb. Złącze komunikacyjne 54 pin prostokątne , do podłączenia zewnętrznego źródła sygnału jak DVD czy kamera czy monitor czy Playstation , niezbędny jest adapter multimedialny.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Kable i anteny kupisz w naviservice.com.pl. W kablu do tunera już jest wyprowadzone obejście TV-Free.
Tuner kupujesz na allegro i podlaczasz wszystko i bangla
a) do czarnego tunera z dwoma okrągłymi wtyczkami 10 pinowymi (nr. seryjny: 4B0 919 146)
b) do aluminiowego tunera z wtyczką okrągłą 10 pin do Nawigacji i 54 pin do tunera TV (nr. seryjny: 4B0 919 146 A i B)
10. Kable chinch x3 do odtwarzacza DVD , ponieważ te w komplecie są gorsze niż ustawa przewiduje

11. Antena TV
a) antena tv z wejściem wiclic do czarnego tunera tv
b) antena tv z wejściem SMB do aluminiowego tunera tv
12. Tuner TV
a) Tuner TV czarny , nr. seryjny 4B0 919 146. Montowany tylko i wyłącznie w AUDI. Posiada wyjście AV (audio/video) oraz S-Video. Antena tv ma wejście wiclic. W związku z tym , że tuner posiada wyjście AV nie trzeba dokupować adaptera multimedialnego w celu podpięcia np. DVD.
b) Tuner TV aluminiowy , nr. seryjny 4B0 919 146 A i B. Montowany w Audi i VW (być może też w innych ale nie potwierdzam). Antena tv ma wejście smb. Złącze komunikacyjne 54 pin prostokątne , do podłączenia zewnętrznego źródła sygnału jak DVD czy kamera czy monitor czy Playstation , niezbędny jest adapter multimedialny.
Kable i anteny kupisz w naviservice.com.pl. W kablu do tunera już jest wyprowadzone obejście TV-Free.
Tuner kupujesz na allegro i podlaczasz wszystko i bangla

Odświeżę trochę temat, Odnośnie tej anteny TV, gdzie ona jest fabrycznie zamontowana? i gdzie trzeba ją zamontować jeśli dorabiamy ten tuner TV ? Czy wtedy po zamontowaniu wszystkiego tv mam pod przyciskiem Radio/Cd/Tv ? czy jakoś oddzielnie ?
I jedno dość ważne pytanie w moim aucie mam oprócz zmieniarki jakieś jeszcze jedno urządzenie z wtykiem podobnym do monitora typu COM czy ktos się z czymś takim spotkał ? co to może być ?
[ Dodano: 2011-01-07, 11:38 ]
Nie ma nikogo kto był by wstanie odpowiedzieć mi na wyżej postawione pytanie ?
I jedno dość ważne pytanie w moim aucie mam oprócz zmieniarki jakieś jeszcze jedno urządzenie z wtykiem podobnym do monitora typu COM czy ktos się z czymś takim spotkał ? co to może być ?
[ Dodano: 2011-01-07, 11:38 ]
Nie ma nikogo kto był by wstanie odpowiedzieć mi na wyżej postawione pytanie ?
1- to raczej anteny.. czy mozna je wykorzystać pod tuner dvb-t??
2-połaczenie z navi ???
3-???
4-podłaczenie dvd lub np. tuner dvb-t
5-zasilanie
6-???
co do nr 2 czy nie darady przejsciowki samej kupic (tanio)aby podlaczyc tuner dvb-t bezpośrednio w bagażniku a ten tuner wywalic bo teraz to tylko by sluzyl jako polaczenie tunera przez tuner
l
2-połaczenie z navi ???
3-???
4-podłaczenie dvd lub np. tuner dvb-t
5-zasilanie
6-???
co do nr 2 czy nie darady przejsciowki samej kupic (tanio)aby podlaczyc tuner dvb-t bezpośrednio w bagażniku a ten tuner wywalic bo teraz to tylko by sluzyl jako polaczenie tunera przez tuner
l
Ostatnio było to poruszane i da się kupić emulator (dostępny na alledrogo), który jak dobrze zrozumiałem ma możliwość podłączenia dwóch źródeł na raz.lukas28 pisze:co do nr 2 czy nie darady przejsciowki samej kupic (tanio)aby podlaczyc tuner dvb-t bezpośrednio w bagażniku a ten tuner wywalic bo teraz to tylko by sluzyl jako polaczenie tunera przez tuner