Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 FL ALL ] Proste podłączenie aux/chinch do radia rns-d

artur200222
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 FL ALL ] Proste podłączenie aux/chinch do radia rns-d

Post autor: artur200222 » 20 sie 2017, 13:48

Cześć :)

Chciałbym podłączyć telefon do głośników w moim Audi. Mam zestaw navigation plus (rns-d). Chciałbym, aby to było możliwie proste połączenie - bez zbędnego kombinowania. Najbardziej interesowało mnie, aby podłączyć takie coś link. Te urządzonko można podłączyć przez chinch lub aux.

Tak naprawdę potrzebuję tylko tego. Jak podłączyć to cudo? Niezbyt interesują mnie rzeczy typu emulator zmieniarki - nie korzystam z kart pamięci, płyt cd itp. Aktualnie korzystam z transmitera Roidmi i cenię sobie połączenie bluetooth, gdyż głównie korzystam z usług typu Spotify itp.

Ps. znalazłem dwa przewody. Który z nich będzie odpowiedni do podłączenia?
1. obraz
2. obraz

Proszę o pomoc. Pozdrawiam :).
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez artur200222, łącznie zmieniany 1 raz.

mateusz-teo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mateusz-teo » 20 sie 2017, 22:35

Najprościej będzie chyba podpiąć się pod gniazdo zmieniarki, tam oprócz innych sygnałów od zmieniarki jest wejście kanału Lewego i Prawego.
Sam jestem na etapie wstawiania bluetooth do RNS-D, W poniedziałek/wtorek mam dostać wtyk od zmieniarki więc będę wiedział dokładnie jak to śmiga. Próbowałem podpiąć się wtykiem pod tuner TV ale dźwięk jak z puszki

Awatar użytkownika
krisker
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krisker » 21 sie 2017, 10:55

A jak się chcesz podłączyć? Odłączając zmieniarkę całkiem, tylko sygnał audio czy równolegle? Jeśli całkiem, to chyba nie przełączysz się na CD. Jeśli sam sygnał lub równolegle, to czy nie będzie ciągle pracować zmieniarka?

mateusz-teo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mateusz-teo » 21 sie 2017, 14:27

Kolego dziś sprawdziłem, zdobyłem wtyczkę na szrocie i wpiełem na krótko gniazdo RCA (czincz czy jak mu tam)
I to wszystko do samochodu i mimo napisu na radiu "NO CD CHANGER" dźwięk idzie na radio wszystko śmiga elegancko (chyba że przekodować radio będziesz musiał tego nie wiem - ewentualnie mogę Ci jak będzie potrzeba to podepnę VAGa i podam swoje kodowanie). Teraz tylko ładnie to trzeba polutować i mamy bluetooth w samochodzie :)

Awatar użytkownika
krisker
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krisker » 21 sie 2017, 14:55

A można mimo napisu na radiu "NO CD CHANGER" zmieniać parametry dźwięku, basy, itp.?

artur200222
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: artur200222 » 27 sie 2017, 23:46

Brzmi to całkiem interesująco. Mógłbym mieć samo bluetooth bez tej zmieniarki. Mateusz-teo, a jakiej przejściówki użyłeś i gdzie ją podłączyłeś?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl