Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[S8 D2 01 LPG ] Zamienniki do głosników Bose przód + tył.

Tomek_Iran
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[S8 D2 01 LPG ] Zamienniki do głosników Bose przód + tył.

Post autor: Tomek_Iran » 25 wrz 2015, 10:27

Cześć wszystkim.
Chciałbym zmienić głosniki w przednich i tylnich dzwiach z oryginalnych bose na coś bardziej zaawansowanego( nie mowie ze bose jest złe, jednak w zyciu juz trochę przetłukłem domowego audio wysokich lotów a w samochodzie moim odnosnikiem jest Volvowskie Dynaudio a więc sami rozumiecie ze człowiek automatycznie chce dązyć do czegoś "lepszego":)
Z przodu są zapewne w zabudowie a więc glosniki na podmiankę muszą mieć raczej ściśle okreslone parametry.

Ktoś już kiedyś się w to bawił?
Jaki rozmiar maja glosniki na przodzie i na tyle? Jest jakiś specjalny system montażowy glosników bose?
Czy kazdy głosnik sterowany jest osobnym wzmacniaczem? (Spotkałem sie z tym przy Audi 100 C4) czy wszystko zasila centralny w bagażniku?

Macie może jakieś typy głosników które można z powodzeniem podmienić bez większego rezania?
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2015, 11:28 przez Tomek_Iran, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 25 wrz 2015, 11:50

Gdzieś mi się walają głośniki BOSE z D2 to Ci pomierzę przez wolne jak znajdę.
Wyjąć same głośniki to nie problem, gorzej z boczkami, bo trzeba uważać na kołeczki, jak zdjąć boczki znajdziesz na forum z PDFami, lub m.in na http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... rtrim.html
BOSE ma jeden wzmacniacz z filtrami który zasila wszystko (czyli 8 szt). Przy systemie Nokia by Tonsil, gdzie było 10 głośników (dwa dodatkowe tweetery w tylnych drzwiach) radio zasilało cztery głośniki z przodu, a dwa małe wzmaki pod wooferami w półce po 3 tylne na stronę.
Z zamiennikami generalnie nie powienenes miec wiekszego problemu poza tylnymi jesli chcesz nadal montowac ich oslony z dolu bagaznika, bowiem te z BOSE sa w miare plaskie, a zazwyczaj reszta ma wieksze magnesy.
Black Cars Matters

Kondraczek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kondraczek » 26 paź 2016, 22:46

Odkopuje temat. Zaczął mi trzeszczeć głośnik w prawych przednich drzwiach. Kupno używanego BOSE to strzał w ciemno, albo będzie ładnie grał albo szmelc leżący pół roku w wilgotnej stodole. Co da się wsadzić z przodu zamiast Bose? Zna ktoś średnice i głębokość montażową żeby można było coś dobrać z allegro? Ewentualnie jakieś sprawdzone propozycje?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl