trochę czasu i pieniędzy minęło zanim zdobyłem to co chciałem

już dłuższy czas jestem na naszym forum i to moja druga D2, nareszcie taka, jaką chcę mieć i pielęgnować,
teraz jestem posiadaczem i cieszy moje oko,
pochwalę się, pozwólcie Koledzy, pierwszy raz, moją A8L D2 4.2 data produkcji 07.06.2001.
Auto pochodzi z salonu w Kolonii: Audi Zentrum Kiel Schmidt & Hoffmann Exclusiv GmbH
typ handlowy 4D8GGZ
typ silnika AUW
typ skrzyni biegów FBE
typ tylnego mostu EUS
numer napedu osiowego 5A
wyposażenie WF
numer koloru G5 / Y7L Achatgrau
długi rozstaw osi K8L NOTCHBACK.
Salon w Koloni odpisał mi, że sprzedał auto do jakiegoś "Urzędu miasta jako służbowe". Z innych źródeł wiem, że jeździł nim szef salonu Audi. Ale jak było naprawdę ??? ...chyba nieważne, teraz ja je mam

Ostatnio (w sierpniu) zrobiliśmy z bratem drobną korektę lakieru (wystarczył sam finish miękką polerką, bez ostrego "cięcia" flexem , ponieważ lakier jest oryginalny i w doskonałym stanie), następnie położyliśmy powłokę ceramiczną na lakier i elementy plastikowe, również na nadkola, aluminiowe monoblocki zostały wypolerowane i dostały powłokę kwarcową.
Potem przyszła kolej na wnętrze, czyszczenie i nawilżenie skór mleczkami, tworzywa sztuczne, itd.
Wyszło naprawdę ładnie powiem Wam.
Mam jeszcze zamiar:
1. wypolerować elementy drewniane (ale szkoda mi je demontować, a tak byłoby najlepiej)
2. wypolerować chromy (szczególnie ten wokół manetki automatu, też najlepszy byłby demontaż elementu)
3. zmienić gałkę automatu na drewnianą, bo mi się podoba

4. nie wiem co zrobić ze skórami na spodach boczków drzwi ...są pożółkłe jakoś tak ze starości chyba i nie bardzo da się to zmienić ...(ciekawe, że Audi gorszy gatunek skóry tam montowało).
Car SPA moja A8 dostała w firmie Detailing Garage w Warszawie (firma mojego brata, nie mam zamiaru ukrywać tego faktu), cieszę się, że zajmuje się detailingiem samochodów. Bardzo fajna i wdzięczna robota, jeżeli się ją lubi. Ja też czasem próbuję swoich sił w tym fachu, w miarę jak mam czas (którego generalnie nie mam).
Ciekaw jestem Waszych opinii o samochodzie.
Dzięki !