[A8 D2 4,2 Q] Air8 US by Robertas...mini barek s84
W związku z tym że zima nadchodzi, postanowiłem sie już pożegnać z 20tkami, i założyć w końcu zimowe gumki. Wygląd i trakcja nie ta sama co na 20tkach, ale musze sie przyznać że sam byłem w szoku jaki komfort jest na 17 :lol:
PS. no i ten luz w głowie, kiedy nie trzeba myśleć już tak bardzo o najmniejszej nierówności na drodze... bezcenne :mrgreen: już czekam do wiosny kiedy znowu je założe :-P
[ Dodano: 2010-11-18, 13:47 ]
PS. no i ten luz w głowie, kiedy nie trzeba myśleć już tak bardzo o najmniejszej nierówności na drodze... bezcenne :mrgreen: już czekam do wiosny kiedy znowu je założe :-P
[ Dodano: 2010-11-18, 13:47 ]
Hehe Pamiętam jak też rok temu założyłem 17 ori jak u Ciebie zamiast letnich 20" także miałem taki sam rozmiar felg i opon i też nie wiedziałem co się dzieje, że tak wygodnie wygląd dużo gorszy, komfort się poprawia i nawet dużo się zastanawiałem czy tak nie zostawić, ale jednak 20" to 20" ) pozdro
P.S a dlaczego tył tak wysoko stoi?? świeżo po opuszczeniu ?
P.S a dlaczego tył tak wysoko stoi?? świeżo po opuszczeniu ?
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Jak wrzuciłeś fotki jedną pod drugą to od razu widać co ładna felga robi z samochodem...robertas pisze:W związku z tym że zima nadchodzi, postanowiłem sie już pożegnać z 20tkami, i założyć w końcu zimowe gumki. Wygląd i trakcja nie ta sama co na 20tkach, ale musze sie przyznać że sam byłem w szoku jaki komfort jest na 17 :lol:
wydaje się że na zdjęciach są dwa inne auta ;-)
Ja na zimówkach już od miesiąca... i przyznaję że trochę mnie poniosło z tymi zimówkami bo to pierwszy raz od wielu lat kiedy założyłem je mimo braku jakichkolwiek opadów śniegi i przy dodatnich temperaturach.
U mnie na zimę siedzą AVUS'y 18" i muszę powiedzieć że przy moim zawieszeniu nie czuję praktycznie żadnej różnicy w odniesieniu do zdjętych letnich 20-tek...
ale cóż, zachciało mi się eSy więc mam i nie zamierzam narzekać :-P
Ostatnio zmieniony 19 lis 2010, 12:41 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
tomek2901, jeśli chodzi Ci o tą szaro grafitową a6, to jest to autko Shoofel'a z a6klub. Ogólnie nie powiem Ci ile dokładnie ma koni, bo w serii to chyba 180, ale był chyba chipsik, jak znam właściciela ;-)
Lukas134, co do tego tyłu to troche było nierówno tam, ale u mnie dupa nie jest obniżana :-P
FOSS, ja w tym roku też wsytraszyłem sie zimy jak nigdy, w zeszły weekend wybrałem sie w góry z przeświadczeniem że listpoad już jest (a góry to góry...wiadomo), i nie chciałem żeby mnie tam coś zaskoczyło, typu zaspy itp... no i jednak mnie zaskoczyło.... 18st ciepła :shock:
Lukas134, co do tego tyłu to troche było nierówno tam, ale u mnie dupa nie jest obniżana :-P
FOSS, ja w tym roku też wsytraszyłem sie zimy jak nigdy, w zeszły weekend wybrałem sie w góry z przeświadczeniem że listpoad już jest (a góry to góry...wiadomo), i nie chciałem żeby mnie tam coś zaskoczyło, typu zaspy itp... no i jednak mnie zaskoczyło.... 18st ciepła :shock:
No i jak....? Nie pogieły się 20-stki na polskich autobahn'ach?robertas pisze:robertas
Opony się jeszcze trzymają, czy będzie śmietnik?
Co z glebą :?:
P.s Ależ to moje A8 ładnie wygląda w podpisie na tych 20-kach. :roll:
P.Ps. Dla wszystkich którzy przedwcześnie poszli w zimówki... (ja również) Let it snow, let i snow, let it snow...
A8 4,2 quattro
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
Toż to jakieś zbiorowe zaćmienie umysłu jest :shock:SJake pisze:Dla wszystkich którzy przedwcześnie poszli w zimówki... (ja również) Let it snow, let i snow, let it snow...
ja miesiąc temu wracając nocą z nad morza nieopatrznie spojrzałem na termometr... było -6st.C chociaż na drodze nie czułem żeby było nawet odrobinę ślisko... pomyślałem, że jak takie temeratury już są to pora się przesiąść na zimówki... noi dwa dni później się ociepliło i do dzisiaj w ciągu dni dochodzi nawet do 15st.C :roll:
Ale mimo wszystko za śniegiem nie tęsknię :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
SJake, 20tki przetrzymały sezon bez większego zmęczenia, miałem tylko jedną przygode kiedy poszło powietrze (nie zauważyłem jednej srogiej dziurki) Ale nic powaznego sie nie stało A co z glebą??? Gleba jaka jest każdy widzi
W dniu dzisiejszym moje A8 dołączyło do srogiego grona samochodów weselnych :mrgreen: Na razie wrzuce pare poglądowych fotek żeby sie pochwalić, a jak dostane zdjęcia od Pary Młodej to zapodam jakieś konkretne kotleciki;) na razie tak na smaczek
PS. prosze nie zwracać uwagi na moje letnie opony i wrzechotaczający snieg, to tylko złudzenie optyczne
[ Dodano: 2011-03-06, 12:52 ]
Długo sie do tego przymierzałem, i w końcu nowe rezanko doszło to do skutku... w mojej a8 pojawiło sie Navi RNS-E :mrgreen: Troche było stresu, wycinania i obaw czy wszystko wyjdzie... ale jakoś sie udało, ku mojej wielkiej uldze wszystko działa jak natura chciała, poniżej kilka fotek jak wyszło ;-)
W dniu dzisiejszym moje A8 dołączyło do srogiego grona samochodów weselnych :mrgreen: Na razie wrzuce pare poglądowych fotek żeby sie pochwalić, a jak dostane zdjęcia od Pary Młodej to zapodam jakieś konkretne kotleciki;) na razie tak na smaczek
PS. prosze nie zwracać uwagi na moje letnie opony i wrzechotaczający snieg, to tylko złudzenie optyczne
[ Dodano: 2011-03-06, 12:52 ]
Długo sie do tego przymierzałem, i w końcu nowe rezanko doszło to do skutku... w mojej a8 pojawiło sie Navi RNS-E :mrgreen: Troche było stresu, wycinania i obaw czy wszystko wyjdzie... ale jakoś sie udało, ku mojej wielkiej uldze wszystko działa jak natura chciała, poniżej kilka fotek jak wyszło ;-)
chyba warto napisac, czy jest mozliwosc sterowania z kierownicy i wyswietlanie na fis-e. warto tez napisac, ze te jednostki sa wycofane z produkcji 2 lata temu. obecna generacja to 193 X (X w zaleznosci od ramki TT, R8, A3)
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 14:09 przez and808, łącznie zmieniany 1 raz.
czy cos takiego udaloby mi sie wlozyc do swojej pszczolki?
[ Dodano: 2011-03-06, 14:09 ]
http://allegro.pl/radio-navigacja-audi- ... 78963.html
[ Dodano: 2011-03-06, 14:09 ]
http://allegro.pl/radio-navigacja-audi- ... 78963.html
and808, sterowanie z kierownicy jest możliwe napewno... ale nie u mnie niestety... brak takiej kierownicy :-P FIS'u jeszcze nie rozgryzłem i nie wiem czy mi sie to uda... gdyż to radio komunikuje sie z autem po szynie CAN, czego u mnie jeszcze nie ma... zbyt stare auto. Jakoś przebolałem utrate wyświetlania komunikatów na FIS'e, bo sama jednostka oferuje więcej plusów niż stare delta ;-)
repsol, co do ceny... sama navi to koszt min 1200zł, do tego przejsciówka anteny, emulator CAN i prześciówka ISO8 na rns'e, antena gps i troche zdolności manualnych Najgorsze jednak była rzeźba w ramce i umiejscowienie climatronica;/ Najprosciej byloby ją kupić ori, ale dostać na allegro z koszem to cud, a ceny jak z kosmosu ;-) Moja wersją jest najtańszą możliwą... czyli koszt samego sprzętu jaki poniosłem to ok 1600 zł, wiem to duzo, ale dawno już chciałem to zrobić, a zależało mi na tym żeby było fabrycznie ;-)
A co do tej navi... to napewno uda Ci sie ją wsadzić, bo rozmiarowo to to samo co u mnie... zmienia sie tylko jednostka ale robota i utrudnienia te same ;-)
repsol, co do ceny... sama navi to koszt min 1200zł, do tego przejsciówka anteny, emulator CAN i prześciówka ISO8 na rns'e, antena gps i troche zdolności manualnych Najgorsze jednak była rzeźba w ramce i umiejscowienie climatronica;/ Najprosciej byloby ją kupić ori, ale dostać na allegro z koszem to cud, a ceny jak z kosmosu ;-) Moja wersją jest najtańszą możliwą... czyli koszt samego sprzętu jaki poniosłem to ok 1600 zł, wiem to duzo, ale dawno już chciałem to zrobić, a zależało mi na tym żeby było fabrycznie ;-)
A co do tej navi... to napewno uda Ci sie ją wsadzić, bo rozmiarowo to to samo co u mnie... zmienia sie tylko jednostka ale robota i utrudnienia te same ;-)