części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi A8 D2 4.2

tomi5
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi5 » 30 mar 2013, 07:51

adrian949,
Mam pytanie na temat tej foli carbon. Ile potrzeba na oklejenie wszystkich elementów drewnianych, czy to jest Folia termo. która pod wpływem ciepła ułoży sie na nierównościach zagięciach itp. ??

adrian949

Post autor: adrian949 » 30 mar 2013, 17:49

Nie pamiętam ile kupowałem, ale nie była droga! Tu masz pokazane jak się nakleja ;-)

tomi5
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi5 » 30 mar 2013, 18:40

A jeszcze spytam, kupowałeś porządną 3M czy jakąś no name

adrian949

Post autor: adrian949 » 30 mar 2013, 18:59

Jak dobrze pamiętam to kupowałem tu, złego słowa nie mogę powiedzieć folia jest mocna i się nie rwie! http://allegro.pl/folia-okleina-carbon- ... 25630.html

adrian949

Post autor: adrian949 » 07 kwie 2013, 14:14

Hej, w tym tygodniu wymieniłem tłumik i zamontowałem rozpórki pod autem, jeszcze jedna jest do zamontowania pod maską. Wymieniłem sobie obudowę filtra od polifta, co miała leżeć to się przydała! Z tłumika jestem bardzo zadowolony, przy spokojnej jeździe nie jest głośny, ale przy wyższych obrotach robi robotę! Już miałem kilka osób chętnych na niego (nie wierzą że za 450zł zapłaciłem za niego) Na razie tłumik zostaje tak jak jest na fotkach. Zastanawiam się jeszcze nad rozsunięciem rur na zewnątrz! Mam jeszcze pytanie do właścicieli A8 z silnikiem 3.3, jak byłby ktoś miły zmierzyć mi głębokość wnęki na akumulator, był bym bardzo wdzięczny! Jeszcze jedno jak komuś padnie automat, polecam włożyć manuala na pewno będzie zadowolony, gorzej z żoną jak ma hehe :mrgreen: i spalanie będzie mniejsze! :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 07 kwie 2013, 18:28

Adrian.... jest dobrze...lepiej niz u mnie ;) 450... ufff stary tos Ty w czepku urodzony :D ja bym tu nic juz nie zmienial jest majonez :mrgreen:

adrian949

Post autor: adrian949 » 07 kwie 2013, 19:03

Jeszcze prawą puszkę podnieść do góry i powinno być git. Słyszałem że w A8 3.3 jest płycej osadzony akumulator, może by podmienił wnęki i było by super. Czekam aż ktoś zmierzy to wtedy będzie wiadomo! Powiem ci że mi się trafił ten tłumik, sam nie wiem jakim cudem :lol:

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 07 kwie 2013, 19:37

Adrian...na kolanach do Czestochowy :mrgreen:

tomi5
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi5 » 08 kwie 2013, 08:32

Wydech miodzio, daj filmik jak to gra.

A mam jeszcze pytanie co do oklejania folią, jak demontowałeś listewkę nad AirBagiem pasażera tam gdzie napis quattro ?? i ta małą po stronie kierowcy??

adrian949

Post autor: adrian949 » 08 kwie 2013, 08:39

Filmik niebawem nagram! Co do listew prawa strona, odkręcasz schowek potem kratkę od nawiewu i masz już dostęp do nakrętki. Strona lewą tak samo się rozbiera!

adrian949

Post autor: adrian949 » 10 maja 2013, 21:42

Hej, ostatnio zakupiłem nowe fanty do Audi, w poniedziałek powinny jeszcze dojść klamki z polifta środkowe :-D W tym tygodniu w końcu podeślę filmik tłumików, napiszę tylko tyle dźwięk jest zajeb.... ,kilku chętnych było na niego za dużą większą kasę niż kupiłem :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 10 maja 2013, 22:51

Adrian, wygląda to świetnie, brzmi też pewnie super(czekamy na filmik z brzmienia) ale mam pytanie czy nie jest za głośno jak jedzieś gdzieś w dłuższą traskę, nię męczy dzwiek, pasażerom nie przeszkadza ?

swiezak1111
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: swiezak1111 » 10 maja 2013, 23:06

Kolega Adrian napisał ,że przy spokojnej jeździe nie jest głośny ale przy wyższych obrotach robi robote. Czekamy na dalsze mody i oczywiście filmik;)
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia

adrian949

Post autor: adrian949 » 11 maja 2013, 07:57

Kupiłem przyssawkę do szyb troszkę ją przerobie i będzie mocowanie do kamery :lol: Dźwięk jest super przy delikatnej jeździe jest cichy, słychać go dopiero jak sie depta po gazie. Mi się najbardziej podoba jak jadę na jedynce powolutku a z tłumika wydobywa się piękne bulgotanie :-P Za dwa trzy tygodnie będę wiedział co do malowania samochodu, mam nadzieje że w końcu doczeka się A8 nowego lakieru. Przejechałem prawie 60tys km, i jak na razie żadnych poważnych problemów z A8 nie miałem, wymieniłem kilka rzeczy mechanicznych: czujnik wałka rozrządu, wisko, uszczelniacz na wale, łożyska kuł, manszety, wymiana skrzyni choć pewnie jeszcze by chodziła ale nie mogłem się doczekać manuala hihi, reszta to wkład widzi mi się. Nie liczę klocków, tarcz, wahaczy(wymieniłem dopiero cztery na każdym był rok produkcji 97), olejów, filtrów. A mam jeszcze takie pytanko jak byście mieli malować A8 na jaki kolor byście pomalowali? Kolega minie namawia żebym zaszalał z kolorem ;-)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 11 maja 2013, 12:40

Adrian...wiec jak pytasz o kolor.... Masz ciemny srodek, wiec dla kontrastu wypadalo by jakis jasny kolor..... W przypadku A8 nie ma co szalec z kolorami, Ja bym proponowal bialy z duza doza perly i dach w piano black ;) Bedzie bialo i perliscie.... bedzie zajebiscie ;) Jest jeszcze bardzo awangardowa wersja kolorystyczna.... Nie wiem, ale mega podoba mi sie A8 w ostrej czerwieni.... kryzys wieku sredniego jeszcze przedemna ale rozwaz i taka opcje :D

Obrazek

O taki odcien bialego mi chodzi ;)
Obrazek

Lub calkiem inaczej ale tez sympatycznie :D

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl