![]() |
![]() |
![]() |
der beste A8 3.7 von danishow
Kurde no chyba cały internet przeszukałem i ten od vns media wygląda najciekawiej pod względem ceny i funkcji...
Za inne musisz dać od 250-350 zł ale maja tylko jedna funkcje... No nic daj znać co odpisali.
Za inne musisz dać od 250-350 zł ale maja tylko jedna funkcje... No nic daj znać co odpisali.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to
Przez zimę bardzo mało jeździłem ósemą to i w temacie cisza, jednak pomału robi się ciepło i czas obudzić auto ze snu zimowego. W poprzednim tygodniu zakupiłem nowy akumulator ponieważ w starym (8-letnim) poszła jedna cela i wymieniłem klocki hamulcowe z tyłu na ATE Ceramic. W weekend pobawiłem sie trochę w upgrade elektryki i dodałem parę udogodnień 

Automatyczne domykanie tylnych szyb a jak już boczki były ściągnięte dołożyłem też głośniczki wysokotonowe w tylnych drzwiach (z fabrycznym BOSE ich nie ma). Zrobiłem też automatyczne składane lusterka po zamknięciu auta i inne pierdółki o których na razie nic nie będę pisałCINEK pisze:coś Pan namodził?

no to mi Panie na zlocie też zrobiszdanishow pisze:Zrobiłem też automatyczne składane lusterka po zamknięciu auta

podłączałeś pod klapke od wlewu paliwa jak mi na schemacie pokazywałeś ? Dawałeś jakiś dodatkowy przekaźnik ?
ehhh co ja się pytam i tak mi zrobisz
![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
to nie jest zwykły napęd...to
W ostatnich dwóch tygodniach mimo braku czasu udało mi się trochę pogrzebać. Wykonałem małą inspekcję silnika, w tym: wymiana oliwy z filtrem (tym razem zalałem Shell 5W40), wymiana kilku wężyków podciśnienia i drobna regulacja LPG. Poza tym założyłem nowe żarówki D2S Osram i zmieniłem wycieraczki ...marki Denso (najtańsze "markowe" jakie były).
Wczoraj zamontowałem projektory z logo Audi we wszystkich drzwiach i wymieniłem wkurzający klakson alarmu na taki "pik-pik" (piezo, czy jakoś tak)
...no i zarzucam aktualne foto, dla ciekawskich też wspomniane projektory:
Wczoraj zamontowałem projektory z logo Audi we wszystkich drzwiach i wymieniłem wkurzający klakson alarmu na taki "pik-pik" (piezo, czy jakoś tak)

...no i zarzucam aktualne foto, dla ciekawskich też wspomniane projektory:
Kurcze, już długo nic tu nie pisałem ...co nie znaczy, że nic sie nie robiło. Generalnie nie było żadnych awarii aż do teraz.
W przeciągu ostatnich trzech tygodni wymieniłem:
- oba czujniki poziomowania i zrobiłem sam łączniki (oryginalne były za długie ze względu na obniżenie zawieszenia)
- sterownik Airbag, nowy
- pompę paliwa VDO
Starą pompę rozebrałem z ciekawości by sprawdzić co w niej padło, najzwyczajniej w świecie skończyły się szczotki.
Po 20 latach i ok. 15000 godzin roboczych miała do tego prawo
Reszta podzespołów ma się znakomicie i wszystko działa w 100%, przebieg auta pod koniec roku dobije zapewne do pół miliona km.
Poza tym wróciłem do poczciwych 19-calowych "słoneczek". Kupując auto cztery i pól roku temu dostałem je w gratisie i po kilku tygodniach sprzedałem.
Tydzień temu kupiłem ponownie komplet w idealnym stanie, dołożyłem do tego nowe Pirelli P-Zero i jestem zadowolony.
Oczywiście wstawiam jeszcze kilka fotek z ostatnich operacji![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
W przeciągu ostatnich trzech tygodni wymieniłem:
- oba czujniki poziomowania i zrobiłem sam łączniki (oryginalne były za długie ze względu na obniżenie zawieszenia)
- sterownik Airbag, nowy

- pompę paliwa VDO
Starą pompę rozebrałem z ciekawości by sprawdzić co w niej padło, najzwyczajniej w świecie skończyły się szczotki.
Po 20 latach i ok. 15000 godzin roboczych miała do tego prawo

Reszta podzespołów ma się znakomicie i wszystko działa w 100%, przebieg auta pod koniec roku dobije zapewne do pół miliona km.
Poza tym wróciłem do poczciwych 19-calowych "słoneczek". Kupując auto cztery i pól roku temu dostałem je w gratisie i po kilku tygodniach sprzedałem.
Tydzień temu kupiłem ponownie komplet w idealnym stanie, dołożyłem do tego nowe Pirelli P-Zero i jestem zadowolony.
Oczywiście wstawiam jeszcze kilka fotek z ostatnich operacji
![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)