Jeśli nie działa Ci element typu wysuwany podgłówek czy np. odcinek lędźwiowy a słychać warkot silniczka to znaczy że linka siedząca w tym pancerzyku nie dochodzi do mechanizmu bo już swoje przeżyła i się skróciła/wyrobiła.
Krok 1. Odepnij wężyk od mechanizmu lub od strony silniczka.
Krok 2. Przetnij wężyk najlepiej gdzieś na środku i wytnij +-7mm.
Krok 3. Nałóż wężyk na wężyk najlepiej paliwowy lub jak w moim przypadku, wężyk z instalacji keg-nalewak.
Krok 4. Zepnij trytykami/drucikiem z dwóch stron tak aby wężyk się nie ześlizgiwał.
Tyle <hura>
Jest nawet fotostory gdzieś na forum.
Może ktoś mi napisać od czego może wydech pasować do a8 ? np od rs6 czy coś ? mam ciśnienie na dual a chyba nie chce 3-5k wydawać w warsztatach chyba że macie jakichś tańszych w mazowieckim.
Różne wydechy mozna adoptować lecz każdy nie oryginalny wymaga rzeźby. Mucholejkolator dość konkretnie przecierał szlaki w rezaniu wydechów do D2.
Cena zależna jest też od tego ile chcesz rezać-sam tył czy od początku do końca?
Na jakich gratach chcesz rezać-stal,nierdzewka,kwasiak.
No i jakie efekty cię interesują?-profesjonalny dzwiek i przepustowość,tylko wygląd
Popytaj może w custom serwisach od wydechów,nie zawsze ceny powalają.
Mnie powala cena nowego wydechu bo za te pieniądze mozna już ciekawy custom zmontować.
No i po jakimś czasie musiało się popsuć... wyciek płynu chłodniczego w ilościach litr/dzień.
Okazało się że pękła jakaś guma i nie mogę jej dostać nigdzie.
(element 13 na zdjęciu, mechanior powiedział że części już raczej się nie produkuje) :
tak wygląda, cała popękana :
i smutna niunia
btw.
Potrzebuje takiego ustrojstwa żeby wkręcić antenę, wcześniej była wysuwana i stałej nie ma gdzie wkręcić, mile widziany jakiś nr sprzętu :
To nie jest ten słynny króciec chłodniczki oleju?? Ja juz nie pamiętam ale mi takie cos wymieniał niedawno szeryfish i normalnie dostepne są cześci w ASO. Oolnie robił mi cała chłodniczkę bo ciekła.
"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"
Auto już nie cieknie. Drugą sprawą jest antenka, która ktoś mi wyrwał w nocy (po co? za 20zł była) i siedziała tak na słowo honoru.
Nie chcę oryginału, szukałem jakichś w sklepie motoryzacyjnych ale żadna idealnie nie przylega.
Ma ktoś model CB lub antenki który idealnie pasuje, wysuwana odpada i ma być z śrubą od dołu.
Pilne (szara taśma).