części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

A8 D3 4.2 Supercharged by Jordan233

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 11 lip 2015, 18:25

gdzies w temacie to opisałeś ? czy tajmnica dużo dłubania?

Awatar użytkownika
VanDyke
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VanDyke » 11 lip 2015, 18:41

Aro51 opisał w swoim wątku. Przekładasz licznik, wyłączasz VCDSem ACC i zdejmujesz ochronę komponentu. Tyle.
Kontakt: nick + @wp.pl

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 11 lip 2015, 18:44

ochrone po montazu oczywiscie rozumiem?

mozna samemu kablem?

a jak to wygląda zmilażem?? bo oczywiscie chwialbym miec tyle ile jest obecnie ;) nie bedzie jakiesjs kumulacji km czasem <hmm>

Awatar użytkownika
VanDyke
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VanDyke » 11 lip 2015, 18:52

Ochrona w ASO lub u jakiegoś magika. Koszt to 250zł - 450zł. W domu tego nie zrobisz ;)
Sam jestem ciekawy jak to będzie z przebiegiem... Ale wydaje mi się, że w D3 jest on zapisywany w ECU - proszę o sprostowanie jeżeli się mylę.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 11 lip 2015, 19:08

VanDyke pisze:Ochrona w ASO lub u jakiegoś magika. Koszt to 250zł - 450zł. W domu tego nie zrobisz ;)
Sam jestem ciekawy jak to będzie z przebiegiem... Ale wydaje mi się, że w D3 jest on zapisywany w ECU - proszę o sprostowanie jeżeli się mylę.
CP w ASO albo MAGIK ;) kosztowalo mnie to 200zl wraz ze zmianą przebiegu,przebieg zmieniony w 10 sekund:)

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 12 lip 2015, 08:37

VanDyke pisze:Aro51 opisał w swoim wątku. Przekładasz licznik, wyłączasz VCDSem ACC i zdejmujesz ochronę komponentu. Tyle.
Mając radar nie trzeba wyłączać ACC tak?
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 12 lip 2015, 09:40

krzychu22.p1i pisze:
VanDyke pisze:Aro51 opisał w swoim wątku. Przekładasz licznik, wyłączasz VCDSem ACC i zdejmujesz ochronę komponentu. Tyle.
Mając radar nie trzeba wyłączać ACC tak?
ACC to radar,więc bez sensu to wyłączać jak jest na wyposazeniu autka. ACC warto wyłączyć w tym liczniku ze względu na pojawiający się komunikat(jest na fotce kilka postów wyzej) - ale tylko gdy autko nie jest wyposażone w radar.

Awatar użytkownika
VanDyke
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VanDyke » 17 lip 2015, 08:24

To ja mam jeszcze pytanie co do licznika...
Czy możliwe jest wykonanie jakiegoś testu licznika po zamontowaniu? Sprawdzeniu kontrolek, mechanizmu wskazówek, wyświetlacza FIS? Można coś takiego zrobić VCDS?

Bo rozumiem, że zanim zdejmę CP to licznik jest martwy.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 17 lip 2015, 09:08

VanDyke pisze:To ja mam jeszcze pytanie co do licznika...
Czy możliwe jest wykonanie jakiegoś testu licznika po zamontowaniu? Sprawdzeniu kontrolek, mechanizmu wskazówek, wyświetlacza FIS? Można coś takiego zrobić VCDS?

Bo rozumiem, że zanim zdejmę CP to licznik jest martwy.
Nie wiem czy licznik jest martwy,z tego co zauważyłem jak gościu mi to robił to po podłączeniu licznik(wyswietlacz byl cały czerwony) -nie wiem czy da sie jeździć na takim bez CP
Test oczywiście mozesz zrobić za pomocą VCDS

Jedynie mi nie działa :
-Kontrolka świateł mijania (w teście VCDS się nie pali,myslalem ze dioda spalona ale jednak nie bo kolega aro51 ma rowniez ten objaw)
-przy włączonym tempomacie nie działa mi kontrolka tempomatu-licznik mam z dystronikiem i nie wiem czy przypadkiem tu nie leży problem.(w teście vcds się pali)

Ogólnie zegary bajka :)

Awatar użytkownika
VanDyke
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VanDyke » 17 lip 2015, 09:39

A ten test zegarów przeprowadzałeś przed zdjęciem CP? Chodzi mi tutaj o jakąś weryfikację zakupionego licznika, bo tak trochę szkoda wywalać kilka stówek na zdjęcie CP i dowiedzieć się potem, że zegary to padaka...

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 17 lip 2015, 09:45

VanDyke pisze:A ten test zegarów przeprowadzałeś przed zdjęciem CP? Chodzi mi tutaj o jakąś weryfikację zakupionego licznika, bo tak trochę szkoda wywalać kilka stówek na zdjęcie CP i dowiedzieć się potem, że zegary to padaka...
Niee,test po założeniu i ściągnięciu CP

Zaryzykowalem z kupnem licznika.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 30 lip 2015, 00:42

Dzisiaj otrzymałem fotki kierownicy w fazie końcowej.

Kierownica miała zostać wykonana w taki sposób jak sobie zarzyczyłem i też tak się stało.

Kierownica częsciowo została obszyta w skórze perforowanej i gładkiej.

Zostały założone nowe chromowane manetki F1 od RS6

Chciałem aby kierownica była tylko moja więc pozwoiłem sobie na hafcik który mi się podoba :) - komuś może sienie podobać - ale tak miało być :)

Zrezygnowałem ze zmiany kształtu kierownicy ze wzgędu na jej grzanie.

Kolejne zdjęcia wstawię już po zamontowaniu - za jakieś 2 tygodnie.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
ManiekJames
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ManiekJames » 30 lip 2015, 09:38

No ładnie ładnie ;) !!

A tak się zapytam - domyślam się że firma która to obszywa wie co robi bo robiła setki takich - ale rozumiem że poducha nie bedzie miała problemu z tak obszytą skórka na niej :P
Jakies osłabienia winny być chyba wewnątrz nie :) ?

ps: też muszę oddać kierownicę swoją bo mnie denerwuje już ta górna zmiana koloru z wytarcia <fujarka> ale że nie mam grzania to chyba pokuszę się o lekkie ścięcie dołu - wajnie by wyglądało z okrągłą poduszką !!

a mogę zapytać jaki koszt takiej jak Ty zrobiłeś?
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !!

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 30 lip 2015, 13:16

Dzięki ManiekJames :)
ManiekJames pisze:No ładnie ładnie ;) !!

A tak się zapytam - domyślam się że firma która to obszywa wie co robi bo robiła setki takich - ale rozumiem że poducha nie bedzie miała problemu z tak obszytą skórka na niej :P
Jakies osłabienia winny być chyba wewnątrz nie :) ?

ps: też muszę oddać kierownicę swoją bo mnie denerwuje już ta górna zmiana koloru z wytarcia <fujarka> ale że nie mam grzania to chyba pokuszę się o lekkie ścięcie dołu - wajnie by wyglądało z okrągłą poduszką !!

a mogę zapytać jaki koszt takiej jak Ty zrobiłeś?
Pozdrawiam !

Chłopaki z CARSDREAM wiedzą co robią :) ,oczywiście wszystko zrobione tak aby w razie "W" airbag opuścił swoje miejsce zamieszkania <okok> hehe

Ja zmieniłem swoją kierownicę bo chciałem mieć grzanie z okrągłąm poduchą + F1 :)
A tą co mam aktualnie chcę sprzedać.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
gonias
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gonias » 30 lip 2015, 14:41

jordan233 pisze: Chłopaki z CARSDREAM wiedzą co robią :) ,oczywiście wszystko zrobione tak aby w razie "W" airbag opuścił swoje miejsce zamieszkania <okok> hehe

Ja zmieniłem swoją kierownicę bo chciałem mieć grzanie z okrągłąm poduchą + F1 :)
A tą co mam aktualnie chcę sprzedać.

pozdrawiam
Witaj ;) piękną robotę wykonali bardzo profesjonalna firma, w zeszłym tygodniu do nich dzwoniłem w sprawie swojej kierownicy, czy to prawda że robią wszystkie modyfikację na swoich kierownicach?, by skrócić czas modernizacji ? :) by auto nie stało bez kierownicy ?.
Ogólnie u mnie przy spłaszczeniu jej na dole i dodaniu wstawek z hydrografiki, bicepsów i obszycie skórą powiedzieli cenę 2200zł więc zrezygnowałem. Można wiedzieć ile wyniosło Cie samo obszycie skórą ?.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl