MOJ CZARNUSZEK....
- martinezzg
- Super Klubowicz
Kolego, na początek sprostowanie....raftor pisze:zapytam z ciekawosci na fotce masz właczone postojówki / halogeny , czesto widze audi a6 c6 które własnie tak w ciagu dnia jezdza te swiatła nie wygladaja na swiatła dzienne choc wydaje mi sie ze w tych a6 tylnie lampy sie nie paliły wiec tak jak w przypadku swiateł dzinnych
generalnie halogenami potocznie nazywa się światła przeciwmgielne umieszczone w zderzaku... ale Martinezzg na fotce nie ma ich włączonych.
Moim zdaniem Martinezzg nie ma także włączonych świateł postojowych/pozycyjnych bo w tych lampach są to popularne żarówki W5W a one w świetle dziennym są praktycznie niewidoczne.
Martinezzg wg. mnie ma włączone światła dzienne... tak to przynajmniej wygląda...
taka jest właśnie konstrukcja lampy głównej gdzie na soczewce jest bi-xenon obsługujący światła mijania i drogowe a po stronie wewnętrznej mamy żarówkę W5W do świateł pozycyjnych oraz żarówkę małej mocy z dużą bańką do świateł dziennych... A6 C6 też mają takie lampy i ich używanie jest jak najbardziej zgodne z przepisami.
Oczywiście nie każde A8 ma dokładnie takie lampy bo reflektorów było kilka rodzajów... w A6 C6 również było kilka rodzajów reflektorów więc nie zawsze występują takie właśnie światła dzienne.
Patrząc na foto wydaje mi się, że kolega Martinezzg zmienił fabryczną żarówkę na żarówkę LED bo z fabrycznej światło jest wyraźnie żółte... ale może się mylę bo fotka nie oddaje w pełni tego szczegółu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- martinezzg
- Super Klubowicz
FOSS,
dziekuje kolego za wyjśnienie , z tymi halogenami napisałem tak a nie inaczej bo mam w domowej flocie passata B5 i on np ma stricte halogeny w lampie głównej , przy czym mam swiadomosc ze zazwyczaj a raczej w 99% sa one montowane w zderzaku
troche rozjaśnił mi sie temat , przyjrzałem sie jednej a6 c6 i faktycznie są to swiatła do jazdy dziennej
pozdrawiam
dziekuje kolego za wyjśnienie , z tymi halogenami napisałem tak a nie inaczej bo mam w domowej flocie passata B5 i on np ma stricte halogeny w lampie głównej , przy czym mam swiadomosc ze zazwyczaj a raczej w 99% sa one montowane w zderzaku
troche rozjaśnił mi sie temat , przyjrzałem sie jednej a6 c6 i faktycznie są to swiatła do jazdy dziennej
pozdrawiam
- martinezzg
- Super Klubowicz
- martinezzg
- Super Klubowicz
- martinezzg
- Super Klubowicz
kumpla mam który lata z aparatem i robi zdjęcia - ma fajny sprzęt i to jego hobby więc efekt fajny,jest ze Śląska .google - maciek sułek tam jest sporo jego efektów
Ostatnio zmieniony 07 maja 2013, 21:00 przez martinezzg, łącznie zmieniany 1 raz.
A8>eSka
- martinezzg
- Super Klubowicz
- martinezzg
- Super Klubowicz