części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Udany zakup A8 W12

bunga bunga
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bunga bunga » 27 paź 2012, 10:09

Gratuluję, gratuluję. Moc jest z nami.

8-)

Freestyller
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Freestyller » 02 lis 2012, 21:44

Epidemia się rozprzestrzenia - dzisiaj dołączyłem do tego zaszczytnego grona posiadaczy Audi A8 :) I to w dodatku z tym niesamowitym silnikiem W12.

Oby nasze rozmowy sprowadzały się do dyskusji na temat klocków, olejów i innych pierdół :-P

Awatar użytkownika
and808
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: and808 » 02 lis 2012, 21:47

tak sobie mysle ...
ze niektorzy na skutek czestego przebywania na tym forum, moga przyspieszyc swoja decyzje...

Vincent
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Vincent » 03 lis 2012, 01:22

No to i ja podpinam się w klubowe grono 400+
...i to by było na tyle...
Vincent

bunga bunga
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bunga bunga » 03 lis 2012, 08:15

No Panowie, brak słów zachwytu. Gratuluję i witam w gronie 400+. Załóżcie proszę, nowe tematy i opiszcie jak to się stało. No i oczywiście fotki prosimy. Jeszcze raz gratuluję.

8-)

[ Dodano: 2012-11-03, 08:24 ]
and808 pisze:tak sobie mysle ...
ze niektorzy na skutek czestego przebywania na tym forum, moga przyspieszyc swoja decyzje...
and808 nostalgia do A8? Czyż byś chciał nam o czymś powiedzieć?

8-)

JohnyBravo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: JohnyBravo » 03 sie 2013, 22:44

Chciałbym zaprosić na środek kolegów -jacka, B@rta, Freestyllera i Vincenta. Minął prawie rok od nabycia przez Was W12. Napiszcie jak wrażenia, jak awaryjność, czy kupilibyście jeszcze raz itd.
Ja niedługo będę kupował A8 D3 po FL i teraz godzinami czytam na forum o 4.2 MPI i W12, i mam mega mętlik w głowie.
Serce podpowiada W12, rozsądek V8.

Wstawiał ktoś z Was gaz do W12? Jeśli tak to jaki i jakie efekty.

Oczywiście innych użytkowników też proszę o opinie -chodzi mi o to, że to auto ma służyć, a nie stać w warsztatach i doprowadzić mnie do nerwicy, bo będzie ciągle coś.
Marcin

W12+Z1000SX

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 sie 2013, 00:06

JohnyBravo pisze:Wstawiał ktoś z Was gaz do W12? Jeśli tak to jaki i jakie efekty.
Jest to wykonalne ale nie ma co liczyć na to, że będzie tanio. Poza tym trzeba szukać naprawdę mądrej głowy, żeby nic nie popsuli i żeby po montażu chodziło to poprawnie.

Jeździłem wielokrotnie jedną W12 z LPG... pod maską siedział Prince ale niestety zakładany był w niemcowni i po sprowadzeniu do PL wymagał znacznych poprawek... ale po poprawkach pracę na LPG znosił całkiem dobrze i zrobił na tym sporo km bez jakichś większych problemów.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
jacek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jacek » 04 sie 2013, 09:33

JohnyBravo, Jeżeli chodzi o moje W12 , to jestem mega zadowolony autko sprawuje się rewelacyjnie . Po prawie roku użytkowania miałem dwie małe awarie , zatarty mechanizm wycieraczek ( standard w D3) i czujnik cofania z tyłu ( kostka zaśniedziała ) poza tym ZERO problemów z silnikiem , skrzynią , zawieszeniem itp.

Szczerze polecam A8 w wersji W12 bo to taki "wilk w owczej skórze" , niby luksus ale 450 KM 580 NM robi swoje no i te przyspieszenie 5,1 .... , co do LPG to nie posiadam i raczej w takim silniku bym nie stosował , zagazować W12 lub V10 to trochę jak jeść lizaka przez papierek hihi :-D

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 04 sie 2013, 09:51

FOSS pisze:Jeździłem wielokrotnie jedną W12 z LPG... pod maską siedział Prince ale niestety zakładany był w niemcowni i po sprowadzeniu do PL wymagał znacznych poprawek... ale po poprawkach pracę na LPG znosił całkiem dobrze i zrobił na tym sporo km bez jakichś większych problemów.
PRINS, firma jest bodaj holenderska

Podejrzewam że chodzi o Rafelka auto, pytałem już tu go wcześniej
o gaz do tego auta szkoda ze nic nie naskrobał, może go namówisz
lub wyciągniesz zdjęcia/informacje? :peace:
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Gość

Post autor: Gość » 04 sie 2013, 16:52

jacek pisze:W12 lub V10 to trochę jak jeść lizaka przez papierek hih
W12 jest silnikiem tradycyjnym i jeszcze spokojnie sobie dobry gaz zniesie a V10 to już FSI i wymaga bezpośredniego wtrysku który w pl nie bedzie banglał ze względu na syfiasty gaz.

JohnyBravo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: JohnyBravo » 04 sie 2013, 20:02

Dzięki za jakiś odzew panowie :-)

No u mnie S8 nie wchodzi w grę, a jedynie W12 albo 4.2 też z pośrednim wtryskiem i myślę, że jeśli LPG będzie dobrze założony i wyregulowany, to nie będzie problemu.
Nie uważam paliwa alternatywnego za profanację tak długo jak nie dotyczy kultowych aut. Teraz np. jeżdżę Mitsubishi 3000gt twin turbo (też poniżej 6sek do 100) i zakładać gaz w takim aucie, to byłaby przesada, więc nawet mi to przez myśl nie przeszło, ale A8 to jednak tylko wygodna limuzyna z wolnossącym silnikiem (nic jej nie ujmując oczywiście!).

Nie chcę robić tu offtopic. O LPG warto wspomnieć, ale chodzi mi głównie o awaryjność i problematyczność -o sens i udany zakup W12 :-) Proszę zatem posiadaczy o więcej info.

W12, czy lepiej po prostu V8?

PS. jacek, dobrze słyszeć, że twoja dobrze się sprawuje. Szerokości!
Marcin

W12+Z1000SX

aro51
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: aro51 » 05 sie 2013, 00:27

Wszystko zależy tylko od Ciebie 4.2 MPI to prosty motor jakich wiele, dość tani w eksploatacji. Moc która posiada jest wystarczająca do bardzo dynamicznej jazdy jak i ostrego sprintu z pod swiatel. W12 to pewna zamknięta grupa tych co mogą jeszcze więcej... Więcej w każdym tego słowa znaczeniu, przewaznie mowa o wydawaniu $$$ :mrgreen: Co tu dużo mówić W12 jest droższy w eksploatacji i gdy coś z nim się stanie droższy w naprawie bo mało popularny, a wiedza majstra kosztuje :lol: Żaden nie posiada wad wrodzonych to co bedzie sie psulo i jak czesto zalezy tylko od egzemplarza jaki kupisz. Zatem odpowiedz sobie na pyt. czego potrzebujesz auta do jazdy czy uczucia spełnienia i poczucie, ze juz z wiekszym silnikiem kupic sie nie da :mrgreen:

JohnyBravo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: JohnyBravo » 05 sie 2013, 18:14

aro51 pisze:Żaden nie posiada wad wrodzonych to co bedzie sie psulo i jak czesto zalezy tylko od egzemplarza jaki kupisz.
Przydatna informacja.
W moim przypadku i tak wezmę to, co się w danej chwili trafi w najlepszym stanie -głównie chodzi mi o to, aby auto nie było bite, było z oryginalnym przebiegiem, w dobrym stanie technicznym i jak najlepiej wyposażone. Motor 6.0 albo 4.2MPI, ale to sprawa drugorzędna. Chciałem tylko wiedzieć, czy nie ma jakichś istotnych przeciwwskazań do W12 :-)
Marcin

W12+Z1000SX

Awatar użytkownika
cerbera
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cerbera » 25 sie 2013, 19:56

wow co sie tu dzieje wąski !!! :shock: Zaraz V8 beda sie po kontach chowac bo nagle wysyp w12 a faktycznie to strasznie potanialy i wypasy maja konkret
A8 D3 4.2 V8 pb+lpg ''ZŁOTOWŁOSA''
http://rietzphotography.com/
www.chimerabulls.pl

JIMM

Post autor: JIMM » 25 sie 2013, 21:37

O w mordę :shock: , jakaś wyprzedaż W12 była czy jak :?: ...jestem już zaniepokojony swoją reakcją i nie wiem czy nie zacznę zaraz szukać 400+ :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl