Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem MMI, otóż uruchamia się dopiero po jakichś 30 minutach jazdy, oraz nie działa w nim przycisk CAR i RETURN, podłączyłem się dzisiaj VCDSem i sprawdziłem magistralę, błędy jak niżej:
Control Module Part Number: 4E0 910 468
Component and/or Version: Gateway H06 0040
Optical Bus Diagnostic : Standard
Controller Electrical Optical
19-CAN Gateway OK OK
07-Control Head ERROR ERROR
1E-Media Player 2 OK OK
77-Telephone ERROR ERROR
47-Sound System OK ERROR
56-Radio OK OK
57-TV Tuner OK OK
37-Navigation OK OK
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Oczywiście MMI nie chciało sie włączyć, i pytanie czy error wynika z tego, że nie chciało się włączyć, czy własnie to że włącza sie dopiero po jakimś czasie wynika z tego błędu?
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Diagnostyka Optycznej Magistrali Danyc
W grupie 07, jak się już uruchomiła, to miałem błąd kodowania telefonu, zakodowałem i błędów brak Oo, mam stary panel MMI od poprzedniego właściciela bo się zalał mu, no i on wymienił na nowy, z tym ze nie działa dwoje przycisków jak już pisałem, jak podłącze stary panel to MMI się nonstop resetuje na napisie powitalnym.
Witam, dzisiaj po naprawie nagrzewnic, zaczęło robić się w aucie szybko gorąco, i po chwili od odpalenia od razu uruchamia się radio i działa sprawnie, zrobiłem od razu test magistrali:
19-CAN Gateway OK OK
07-Control Head(High/D3) OK OK
1E-Media Player 2 OK OK
77-Telephone OK OK
47-Sound System OK OK
56-Radio OK OK
57-TV Tuner OK OK
37-Navigation OK OK
Jak widać wszytko gra, wiec czy może to być wina sterownika MMI, który po nagrzaniu zaczyna działać prawidłowo, a zimny gdzieś nie styka? BTW nie działające przyciski CAR i RETURN dalej nie działają
19-CAN Gateway OK OK
07-Control Head(High/D3) OK OK
1E-Media Player 2 OK OK
77-Telephone OK OK
47-Sound System OK OK
56-Radio OK OK
57-TV Tuner OK OK
37-Navigation OK OK
Jak widać wszytko gra, wiec czy może to być wina sterownika MMI, który po nagrzaniu zaczyna działać prawidłowo, a zimny gdzieś nie styka? BTW nie działające przyciski CAR i RETURN dalej nie działają