[D3 04 4.2MPI ] Predkosc zablokowana na 220
[D3 04 4.2MPI ] Predkosc zablokowana na 220
Koledzy mam male pytanko.Czy za pomoca VCDS mozna sciagnac kaganiec w d3????.Z gòry dziekuj za pomoc.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 10:34 przez leon33fr, łącznie zmieniany 3 razy.
Sterownik który masz u siebie da się odczytać i zaprogramować tylko na stole więc bez umiejętności elektronika tego nie zrobisz. Poza tym trzeba mieć pojęcie w którym miejscu wsadu szukać wpis, a właściwie wpisy bo jest ich kilka odpowiedzialne za limiter prędkości. Po modyfikacji dochodzi temat przeliczenia sum kontrolnych które są zabezpieczeniem sterownika przed zmianami we wsadzie, są one sprawdzane przy każdym uruchomieniu silnika. Kiedy się nie zgadzają auto po prostu nie odpali.
P.S. Myślę, że nikt Cię w tym temacie nie naprowadzi na drogę jak zrobić to samemu ponieważ każdy ceni sobie tą wiedzę. Popytaj po firmach zajmujących się chip tuningiem.
P.S. Myślę, że nikt Cię w tym temacie nie naprowadzi na drogę jak zrobić to samemu ponieważ każdy ceni sobie tą wiedzę. Popytaj po firmach zajmujących się chip tuningiem.