części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 94 4.2PB/LPG ] Pompa paliwa

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 26 gru 2012, 15:12

Amerykanom pompy też padają, a jakoś na LPG nie jeżdżą. Dla mnie wyjaśnienie padania pomp podane w tym wątku wydaje się całkiem sensowne: http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2799219

Fotki dla tych, co się nie chcą tam rejestrować:
Obrazek
Photos by spitanddirt @ audiworld.com

darek111
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: darek111 » 28 gru 2012, 22:21

witam pompa wymieniona auto pali ,tamta stara ani sie nie odezwie,ale byl troszke problem z trafieniem tego kosza w ta rurke nic nie widac ,bo potem skutki ze pol baku to rezerwa ;-) a pompa 500zl zalozylem orginal pozdrawiam.

jaano
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: jaano » 05 lut 2013, 14:51

Pompy padają z praktycznie jednego powodu - słabej lub luzującej się uszczelki w koszu , kurczącej się z powodu temperatur..

z tego co sam zaobserwowałem wystarczy ją raz na czas poluzować i ponownie dokręcić, bo nie ma jak na razie zamienników..

każdemu zdarzy się jechać w okolicy rezerwy lub na rezerwie.

Śmieszy mnie gadka i napawaniu się własną chlubą z powodu jeżdżenia bez LPG, miałem wielu takich znajomych którzy jak już założyli gaz to się stukali w czoło że wcześniej tego nie zrobili.. w końcu nawet PB95 kosztowało kiedyś mniej niż 1zł a jedynie z powodu złodziejskiego podejścia UE i przy okazji naszego @#$% państwa mamy bene po tyle ile mamy.

Przecież jest wiele ludzi co nie ma problemów ze swoim autkiem i się tym jakoś nie chwalą bo i po co - forum jest głównie do rozwiązywania wątpliwości i problemów a nie do chwalenia się że juz kolejny miesiąc, pół roku, rok jeżdżę bez problemów...

z poważnieniem
Jano
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl