![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB ] problem z odpaleniem po odpięciu kompów
[D2 98 4.2PB ] problem z odpaleniem po odpięciu kompów
Jestem nowym użytkownikiem forum więc witam wszystkich.Mam problem taki ze padł mi immobilajzer po zaprowadzeniu go do elektryka i odpięciu imo auto nie chce nadal odpalić jaki może być przyczyna,może to być przyczyną zerwania jakiejś taśmy przy odpinania kompów?? dziękuje z góry za pomoc
Tzn odpięty tylko jest fizycznie IMMO ? Jeśli to by miało pomóc to żadnym zabezpieczeniem byłby immobilizer w samochodzie. Trzeba go wyłączyć (w sterowniku silnika podobno można wyłączyć immobilizer - nie wiem jak to zrobić kiedyś info szukałem, znalazłem info że da się ale nie w jaki sposób), wymienić na sprawny (pewnie też wiąże się z kodowaniem sterownika silnika) lub są dostępne emulatory immobilizera np: http://allegro.pl/emulator-odblokowywacz-immoblilizera-immo-grupa-vw-i2048268038.html
hehe i byle złodziej to kupi i przyjdzie po moje auto
Parodia :evil:sylwekr pisze:emulatory immobilizera np: http://allegro.pl/emulato...2048268038.html
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

No niestety tak jest. Immobilizer to żaden problem w tych autach dla złodzieja. Parę minut i po IMMO, dlatego trzeba doposażać auta w niestandardowe rozwiązania. Dzwoniłem kiedyś do firmy która to sprzedaje i człowiek zapewniał że w A8 na pewno to zadziała - znaczy odblokuje IMO. Dodatkowo osoba z którą rozmawiałem powiedziała, że mają w sprzedaży urządzenia które wpina się w złącze diagnostyczne i parę sekund i auto odpalone. Koszt ok 3tys, tylko że muszą rejestrować sprzedaż każdego urządzenia i mogą je sprzedawać tylko firmą które muszą udokumentować że to urządzenie jest potrzebne do prowadzonej działalności
Pierwszy temat na stronie głównej zaznaczony na czerwono to dział powitań.... jak to możliwe, że jest tak niewidoczny :shock:danon pisze:Jestem nowym użytkownikiem forum więc witam wszystkich.
Zapraszam do tematu poniżej a dopiero później do pisania innych rzeczy:
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-