części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 99 4.2PB/LPG ] Podświetlenie przełączników podgrzewane

Awatar użytkownika
wojtosc
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 99 4.2PB/LPG ] Podświetlenie przełączników podgrzewane

Post autor: wojtosc » 20 lis 2014, 19:45

Witam was szanowni klubowicze :) Mam takie pytanie w mojej 8'emce mam z tyłu podgrzewaną kanapę wszystko działa jest okej tylko zastanawia mnie czy przełączniki od regulacji podgrzewania są podświetlane?? Otoczka zapalniczki jest podświetlana i wydaje mi się , że te przełączniki też powinny się świecić szanowni klubowicze czy ktoś bawił się z tymi przełącznikami czy jeżeli są podświetlane to wymienia się w nich żarówki bądź poprawienie zimnych lutów załatwi sprawę.Dzięki i Pozdrawiam Wojtek :)
Ostatnio zmieniony 20 lis 2014, 20:56 przez wojtosc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomas5
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tomas5 » 20 lis 2014, 20:36

Ale nie świeci Ci w ogóle czy po włączeniu grzania? Bo one chyba świecą tylko po włączeniu.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 20 lis 2014, 20:41

te przelaczniki podswietlaja sie tylko jak zapalisz swiatla np. postojowe, to wtedy wszystko co mozliwe do podswietlinia powinno sie swiecic. Przekrecenie galki, inaczej wlaczenie grzania nie ma nic wspolnego z podswietleniem.

Tam sa raczej diody na zimne lutki...
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 20 lis 2014, 21:28

U mnie, w preFL, podświetlają się tylko jak się włączy grzanie dupy. Na "0" nie świecą.
Four rings to rule them all

ernesto

Post autor: ernesto » 20 lis 2014, 23:22

gtfan pisze:U mnie, w preFL, podświetlają się tylko jak się włączy grzanie dupy. Na "0" nie świecą.
W przednich jest to samo.
"zero" nie jest podświetlanie, co do tylnych się nie chcę wypowiadać ponieważ nie posiadam. Ale jeśli nie świecą w żadnym położeniu liczbowym to stawiałbym na spaloną diodę, żarówkę ? Nie mam pojęcia co tam siedzi.

Awatar użytkownika
wojtosc
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wojtosc » 21 lis 2014, 20:53

Witam znów :) dzisiaj miałem chwilkę czasu aby temu się przyjrzeć rozebrałem poczyściłem podłączyłem i... no właśnie włączyłem zapłon włączyłem światła i włączyło się podświetlenie kokpitu a tylne podgrzewanie było na 0 i nie świeciło przełączyłem na 1 i zaczeło działać wniosek jest taki , że w 1999r fl (przynajmniej u mnie) oświetlenie regulacji podgrzewania tylnej kanapy działa po przekręceniu na pozycje 1,2,3 tak jak u kolegów w preFl troszkę mnie to dziwi , że tak to działa no ale cóż ... ;) dzięki koledzy za pomoc usterka naprawiona.Pozdrawiam Wojtek :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl