![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Elektrozawory i pompa nagrzewnicy
[D2 ALL ] Elektrozawory i pompa nagrzewnicy
Koledzy mam pytanko odnośnie elektrycznej pompki wody chodzi mi o ten cały moduł http://allegro.pl/pompki-wody-elektrycz ... 33118.html mam okazję taki kupić w okazyjnej cenie tylko jest on wyciagniety z auta . I jak sprawdzić czu jest sprawny? w ogóle sie da?
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, 23:27 przez Wiśnia, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdzić da się tak "na stole"... przynajmniej od strony elektrycznej... a na upartego to wszystko ale wtedy trzeba się już trochę wysilić.
Elektrycznie sprawdzasz podłączając "na krótko" napięcie pod kostki... tak sprawdzasz pompę jak i elektrozawory.
Do sprawdzenia poprawność ich działania musiałbyś już użyć kilku naczyń z wodą - wtedy możesz sprawdzić wszystko.
Elektrycznie sprawdzasz podłączając "na krótko" napięcie pod kostki... tak sprawdzasz pompę jak i elektrozawory.
Do sprawdzenia poprawność ich działania musiałbyś już użyć kilku naczyń z wodą - wtedy możesz sprawdzić wszystko.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Jednak moduły sa takie same przed i po lifcie tylko trzeba kupić adapter do kostek jak dobrze pamiętam 18zł w ASO bo dzisiaj byłem. Tylko nadal sie zastanawiam jak podać napięcie i przez jaki czas. Rozumiem ze na pompę elektryczną ma być podawane cały czas tylko zlokalizować który wąż zasysa wodę a który pompuje. a te elekteo zaworki przy podaniu napięcia mają się zamknąć?