No może i tak było - nie spieram się bo nie wiem od którego roku ale ja nie w tym kontekście pisałem.dice111 pisze:Nie zawsze tak było. Chodzi o samo-poziomowane lampy, nie nivo. W autach przed litowych z oryginalnym xenonem samo-poziomowanie nie występowało wcześniej niż pisałem.FOSS pisze:Jeżeli mówimy o samopoziomowaniu lampy ksenonowej to zawsze tak było bo jest to integralna część konstrukcji lampy (napisałem o tym powyżej).dice111 pisze:Jak ktoś brał w opcji xenon to od 98r automatycznie było samo-poziomowanie.
Doprecyzuję swoją poprzednią wypowiedź...
Od kiedy weszło samo-poziomowanie ksenonów to było ono integralną częścią lamp ksenonowych i nie występowało nigdy jako oddzielna opcja dodatkowa.
W odróżnieniu od samo-poziomowania wysokociśnieniowe spryskiwacze lamp prawie zawsze występowały w cennikach jako oddzielna opcja dodatkowa - można było je zamówić do zwykłych lamp halogenowych jeśli miałeś taki kaprys ale też trzeba było je zamówić obowiązkowo (bo tak regulowały zmienione przepisy) do lamp ksenonowych.
O nivo w ogóle zapominany w tej dyskusji gdyż to ten element wyposażenia nie ma związku z ksenonami.