![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] licznik od anglika - przeprogramowanie
wlasnie o to mi chodzilo kazdy licznik wie jaka predkosc pokazac jak ma ta swoja "mape" taka samo bylo u mnie z zegarami daj nr to kumpel mi podpowie co i jak bo go pytalem nr swoich zegarow i tych co wrzuciles, a najlepiej jakbys mi wsady z licznika podeslal oba do by ci to moj kumpel zmodyfikowal a to potrzebujesz eeprom programmer taki programik i tam masz opcje dash->read->save i masz plik pozniej drugie zegary i tak samo w angolach predkosc idzie liniowo w europa inaczej i dlatego nie da rady tego tylko przerzucic
No właśnie o to chodzi że wsad to się nazywa samo jakby oprogramowanie twoich zegarów żadnego lutowania itp zgrywasz ten "wsad" ( soft ) co masz i z tego nowego na podmiankę wyśle znajomemu i on go zmodyfikuje wgrasz zmodyfikowany do nowych zegarów i tyle, oczywiście jak się da a tym programikiem to wydobędziesz jak coś daj na priva maila to ci podeśle programik a ty mi te wsady chyba że walczysz dalej sam to powodzenia
dobra zamieszczam kilka fotek jak wygląda rozebrany na części licznik jakby ktoś nie widział nigdy. Robota prosta, wszystko pięknie schodzi. Jak się demontuje wskazówki i tarczki opisałem już tutaj :
[center] http://www.a8team.pl/d2-fl-all-demontaz ... t21818.htm [/center]
a tutaj dogłębnie :
na ostatnim zdjęciu widać ten nieszczęsny ekranik który zanika po nagrzaniu i tak szczerze powiem, że tam żadnego żelu bądź innej dziwnej substancji nie widziałem
Tylko tasiemka przylutowana do blaszki...
Ktoś wie, co to za kwadratowa, zielona kość (zdjęcie nr 2) za co ona odpowiada?
marcin85 skąd ten "wsad" wziąć, zgrać bo podesłać mi teraz będzie ciężko.
Namiar na pw posłałem.
Aha i ostatnie pytanie :
jakie musze kupić diody smd aby wymienić sobie oświetlenie (jakiś numer, specyfikacja, moc) i żeby czegoś nie spalić
???
[center] http://www.a8team.pl/d2-fl-all-demontaz ... t21818.htm [/center]
a tutaj dogłębnie :
na ostatnim zdjęciu widać ten nieszczęsny ekranik który zanika po nagrzaniu i tak szczerze powiem, że tam żadnego żelu bądź innej dziwnej substancji nie widziałem

Ktoś wie, co to za kwadratowa, zielona kość (zdjęcie nr 2) za co ona odpowiada?
marcin85 skąd ten "wsad" wziąć, zgrać bo podesłać mi teraz będzie ciężko.
Namiar na pw posłałem.
Aha i ostatnie pytanie :
jakie musze kupić diody smd aby wymienić sobie oświetlenie (jakiś numer, specyfikacja, moc) i żeby czegoś nie spalić

to nie jest zwykły napęd...to
Jeżeli pozostawisz oryginalny prędkościomierz (dwie skale w milach i kilometrach na godzinę) to nie powinno być problemu ze wskazaniami prędkości. Różnica będzie we wskazywanym przebiegu (mile / kilometry). Przecież prędkościomierz i licznik wskazują na podstawie impulsów podawanych przez impulsator umieszczony w skrzyni biegów.martin_rs4 pisze:... jeszcze ja ym to skalowanie predkosciomierza ogarnal to bylo by pinkie
Jeżeli wstawiasz inny "kubek" prędkościomierza z licznikiem kilometrów od innej wersji to rzeczywiście może być problem z innym skalowaniem wskazań prędkościomierza (przejście z liczenia mil na kilometry już zrobione - tak wynika z twoich wypowiedzi).
Miałem podobny problem z angielskimi zegarami w Audi 80 - żeby dokładnie porównać zmiany posadziłem syna z długopisem i kartką, do auta GPS i najpierw sprawdzenie na jednym liczniku, nawet po wymianie skrzyni biegów na "dłuższą" wskazywał prawidłowe wartości prędkości.
to wiem i tak mam terazVAGowner pisze:Jeżeli pozostawisz oryginalny prędkościomierz (dwie skale w milach i kilometrach na godzinę) to nie powinno być problemu ze wskazaniami prędkości.
to też mam przekodowaneVAGowner pisze:Różnica będzie we wskazywanym przebiegu (mile / kilometry).
no o tym cały czas piszęVAGowner pisze:Jeżeli wstawiasz inny "kubek" prędkościomierza z licznikiem kilometrów od innej wersji to rzeczywiście może być problem z innym skalowaniem wskazań prędkościomierza

[ Dodano: 2016-12-21, 15:28 ]
Hej, ponawiam pytanie :
jakie musze kupić diody smd aby wymienić sobie oświetlenie (jakiś numer, specyfikacja, moc) i żeby czegoś nie spalić???
[ Dodano: 2017-01-21, 23:02 ]
Marcin, dzięki wielkie za kontakt do Michała

Ostatnio zmieniony 25 sty 2017, 09:05 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
tego nie wiemSzkoda tylko, że nie idzie wsadu zczytać bezpośrednio na aucie z tych zegarów

Teraz mam spokój na kilka dobrych lat