![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Parktronic nie działa
[D2 FL ALL ] Parktronic nie działa
przestał działać parktronik, objaw taki że przy wstecznym biegu ciągły dłuższy sygnał i mruga kontrolka w przycisku czujniki są czyste i wszystkie sprawdzone (cykają). Co to może być?
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 00:28 przez ricov6, łącznie zmieniany 1 raz.
któryś z czujników padł , polecam Vaga to będziesz wiedział który ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- 123mielony
- Super Klubowicz
No właśnie podpiął i ma błąd 01543 czyli ewidentnie wskazuje na tylny brzęczyk H15 przedni to H22.123mielony pisze:Ale sam pisałeś że kontrolka mruga a powinna się świecić,podepnij Vag-a a wszystko się wyjaśni.
A czujniki mają swoje oddzielne kody błędów tak?
Moim zdaniem padł ten brzęczyk tylny albo tak jak pisałem wcześniej,kabelek spadł lub zaśniedział.
ricov6 sprawdź to,roboty dużo nie ma(chyba?bo ja takich bajerów u siebie nie mam) i nawet nie wiem w którym miejscu znajduje się ten "brzękacz" :lol:
Na bank gdzieś z tyłu auta :mrgreen:
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli 

-
- Super Klubowicz
dzięki koledzy z zainteresowanie w poniedziałek będę szukał buzzera i dam znać o wynikach
[ Dodano: 2011-12-19, 21:26 ]
próbowałem dzisiaj poszukać tylnego buzzera od strony bagażnika ale bez skutku, w tylnej półce są tylko głośniki i tu mam prośbę żeby ktoś u siebie posłuchał gdzie mniej więcej znajduje się bo nie chcę rozbierać wszystkich plastików
próbowałem dzisiaj poszukać tylnego buzzera od strony bagażnika ale bez skutku, w tylnej półce są tylko głośniki i tu mam prośbę żeby ktoś u siebie posłuchał gdzie mniej więcej znajduje się bo nie chcę rozbierać wszystkich plastików
Odświeżę ci temat,bo tak to mało kto tu zajrzy...może ktoś ci pomoże tj.posłucha u siebie i napisze te kilka słów :-|ricov6 pisze:dzięki koledzy z zainteresowanie w poniedziałek będę szukał buzzera i dam znać o wynikach
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli 

- 123mielony
- Super Klubowicz