![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] podświetlenia nawiewów
Witam, panowie mam pytanie, czy diody z tej aukcji : http://allegro.pl/zarowka-diodowa-led-1 ... 62831.html
będą o wiele lepsze, bądź gorsze od standardowych żarówek 1,2W?
Bo akurat mam wszystkie nawiewy na wierzchu i nie wiem czy zamawiać żarówki czy diody
czy ktoś miał z tym do czynienia? ;] oczywiście kolor diody czerwony, czy lepiej biały? prosze o jakieś porady:) :d
będą o wiele lepsze, bądź gorsze od standardowych żarówek 1,2W?
Bo akurat mam wszystkie nawiewy na wierzchu i nie wiem czy zamawiać żarówki czy diody

Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
Musisz zdjąc najpierw plastiki te progowe z przodu drzwi i z tyłu(lekko unieśc same końce przy słupku) poczym pojawia sie śrubki, jedna z tyłu, druga z przodu słupka środkowego. Musisz je wykręcić. Odsunąć słupek środkowy do wnętrza auta z dołu i pociągnąc go do dołu i wyjmiesz cały słupek. Musisz jeszcze odpiąć kostke przy kratce nawiewu i pstryczki od alarmu otwierania tylnej klapy i głośniczka od navi.
Co do środkowej kratki na tył to podważasz mały plastik z dołu( śą małe wcięcia na płaski śrubokręt) i wyjmujesz go, odkręcasz dwie srubki i cała kratka z zapalniczką wychodzi.
Co do środkowej kratki na tył to podważasz mały plastik z dołu( śą małe wcięcia na płaski śrubokręt) i wyjmujesz go, odkręcasz dwie srubki i cała kratka z zapalniczką wychodzi.
Witam panowie.
Dziś chciałem się zabrać za podświetlanie kratek. Lecz napotkałem na pewne utrudnienia.
Mianowicie:
Odkręciłem osłonę pod kierownicą i odkręciłem dwie śrubki które niby trzymają kratkę lewą po stronie kierowcy.
Okazało się że wyszła w połowie tak jak u kolegi wyżej. Wyszła tylko część z kratownicą lecz ta część gdzie jest podświetlenie, światłowody i regulacja pokrętła zostało w środku. Próbowałem różnymi sposobami i nic. Zupełnie jak by była przyklejona.
To samo mnie napotkało po stronie pasażera. Odkręciłem te dwie śrubki pod schowkiem a kratka dalej siedzi. Próba podważania sprawiła że kratka wyszła jedynie 5mm ale siedzi dalej w gnieździe.
Jest jeszcze gdzieś jakaś śruba, jakieś mocowanie ?
Nie chcę połamać tego wszystkiego. Chyba że trzeba to fleksem ciąć
Dziś chciałem się zabrać za podświetlanie kratek. Lecz napotkałem na pewne utrudnienia.
Mianowicie:
Odkręciłem osłonę pod kierownicą i odkręciłem dwie śrubki które niby trzymają kratkę lewą po stronie kierowcy.
Okazało się że wyszła w połowie tak jak u kolegi wyżej. Wyszła tylko część z kratownicą lecz ta część gdzie jest podświetlenie, światłowody i regulacja pokrętła zostało w środku. Próbowałem różnymi sposobami i nic. Zupełnie jak by była przyklejona.
To samo mnie napotkało po stronie pasażera. Odkręciłem te dwie śrubki pod schowkiem a kratka dalej siedzi. Próba podważania sprawiła że kratka wyszła jedynie 5mm ale siedzi dalej w gnieździe.
Jest jeszcze gdzieś jakaś śruba, jakieś mocowanie ?
Nie chcę połamać tego wszystkiego. Chyba że trzeba to fleksem ciąć