[D2 preFL ALL ] podświetlenia nawiewów
Witam, panowie mam pytanie, czy diody z tej aukcji : http://allegro.pl/zarowka-diodowa-led-1 ... 62831.html
będą o wiele lepsze, bądź gorsze od standardowych żarówek 1,2W?
Bo akurat mam wszystkie nawiewy na wierzchu i nie wiem czy zamawiać żarówki czy diody czy ktoś miał z tym do czynienia? ;] oczywiście kolor diody czerwony, czy lepiej biały? prosze o jakieś porady:) :d
będą o wiele lepsze, bądź gorsze od standardowych żarówek 1,2W?
Bo akurat mam wszystkie nawiewy na wierzchu i nie wiem czy zamawiać żarówki czy diody czy ktoś miał z tym do czynienia? ;] oczywiście kolor diody czerwony, czy lepiej biały? prosze o jakieś porady:) :d
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
Musisz zdjąc najpierw plastiki te progowe z przodu drzwi i z tyłu(lekko unieśc same końce przy słupku) poczym pojawia sie śrubki, jedna z tyłu, druga z przodu słupka środkowego. Musisz je wykręcić. Odsunąć słupek środkowy do wnętrza auta z dołu i pociągnąc go do dołu i wyjmiesz cały słupek. Musisz jeszcze odpiąć kostke przy kratce nawiewu i pstryczki od alarmu otwierania tylnej klapy i głośniczka od navi.
Co do środkowej kratki na tył to podważasz mały plastik z dołu( śą małe wcięcia na płaski śrubokręt) i wyjmujesz go, odkręcasz dwie srubki i cała kratka z zapalniczką wychodzi.
Co do środkowej kratki na tył to podważasz mały plastik z dołu( śą małe wcięcia na płaski śrubokręt) i wyjmujesz go, odkręcasz dwie srubki i cała kratka z zapalniczką wychodzi.
Witam panowie.
Dziś chciałem się zabrać za podświetlanie kratek. Lecz napotkałem na pewne utrudnienia.
Mianowicie:
Odkręciłem osłonę pod kierownicą i odkręciłem dwie śrubki które niby trzymają kratkę lewą po stronie kierowcy.
Okazało się że wyszła w połowie tak jak u kolegi wyżej. Wyszła tylko część z kratownicą lecz ta część gdzie jest podświetlenie, światłowody i regulacja pokrętła zostało w środku. Próbowałem różnymi sposobami i nic. Zupełnie jak by była przyklejona.
To samo mnie napotkało po stronie pasażera. Odkręciłem te dwie śrubki pod schowkiem a kratka dalej siedzi. Próba podważania sprawiła że kratka wyszła jedynie 5mm ale siedzi dalej w gnieździe.
Jest jeszcze gdzieś jakaś śruba, jakieś mocowanie ?
Nie chcę połamać tego wszystkiego. Chyba że trzeba to fleksem ciąć
Dziś chciałem się zabrać za podświetlanie kratek. Lecz napotkałem na pewne utrudnienia.
Mianowicie:
Odkręciłem osłonę pod kierownicą i odkręciłem dwie śrubki które niby trzymają kratkę lewą po stronie kierowcy.
Okazało się że wyszła w połowie tak jak u kolegi wyżej. Wyszła tylko część z kratownicą lecz ta część gdzie jest podświetlenie, światłowody i regulacja pokrętła zostało w środku. Próbowałem różnymi sposobami i nic. Zupełnie jak by była przyklejona.
To samo mnie napotkało po stronie pasażera. Odkręciłem te dwie śrubki pod schowkiem a kratka dalej siedzi. Próba podważania sprawiła że kratka wyszła jedynie 5mm ale siedzi dalej w gnieździe.
Jest jeszcze gdzieś jakaś śruba, jakieś mocowanie ?
Nie chcę połamać tego wszystkiego. Chyba że trzeba to fleksem ciąć