![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 01 LPG ] Zagubiony klucz
[S8 D2 01 LPG ] Zagubiony klucz
Mam niemały problem, mianowicie zgubiłem mój jedyny klucz do mojego S8. Teraz pytanie, czy można gdzieś jakoś go dorobić oprócz ASO?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2015, 10:57 przez Zapa, łącznie zmieniany 2 razy.
Oj nie każdy. Ja mając kluczyk chciałem dorobić drugi i kilku magików wymiękło. Może w moim aucie coś ze sterownikiem jest lub na takich "fachowców" trafiałem, skończyło się wywaleniem immo ze sterownika silnika i dorobienie zwykłego kluczyka zapasowego.Apophis pisze:Każdy klucznik se poradzi. O ile to nie pan heniu co ma jeszcze z czasów komuny sprzet to se poradzi. Koszta w zależności od potrzeb.
O to chodzi i takiego mam u siebie w miescie. A sam mam jeden kluczyk i nic więcej.uszek pisze:Jak dobry gość to sciągnie pin z immo i wgra nowe transpondery. A sam klucz dorobi do wkładki. Ale myslę ze pociągnie Cie to z 400-600zł ale będziesz miał dwa klucze.
Druga sprawą jest tańsza opcja jak wywalenie immo i założenie niefabrycznego własnego zabezpieczenia za max 200zł a jak ktos ma smykałke zrobi se sam. I kluczyk dorabiasz zwyczajny.
Trzeba zaopatrzy się w stacyjkę z pasującym kluczem, odczytac IMMO pin, kupic nowy transponder i zaprogramowa.martin_rs4 pisze:GregJan, jeśli w jakikolwiek sposób można to zrobić bez ASO nie ukrywaj w tajemincy, tylko podzil sie <pomusz>
największy problem jest z wyciągnięciem pinu. Ja posiadam kilka urządzeń do tego i zawsze którys sobie poradzi.
Programowanie jest opisane na WiKi
P.S.
sorry za niepoprawną pisownie ale coś mi się z klawiaturą rypie