[D4 12 4.2TDI ] Nie działa podświetlania klamek
Właśnie jestem po wymianie podświetlenia we wszystkich klamkach. Sprawa bardzo prosta. Wystarczy wymontować klamkę wymienić mały moduł z diodą i zamontować klamkę. Nie trzeba nic lakierować. Miłem to robione w serwisie Audi. Asystowałem elektrykowi przy pracy. Ten problem jest ogólnie znany, choć nie ma na to kampanii. Po wymianie ma podobno być już dobrze.
-
- Super Klubowicz
Chyba coś koło 120-130 zł/szt plus wymiana.
Wyświetlanie ekranu ze smartfona na ekranie MMI
Wymiana tunera TV mpg2 na mpg4
Zdjęta blokada wideo w ruchu
Włączona reg. dystansu w ACC przez MMI
Odblokowane Zielone Menu
Zamykanie klapy bagażnika kluczykiem
Włączenie w navi RUCH DROGOWY
Wyłączona syg. pasów
W planach: uruchomienie VZE
Wymiana tunera TV mpg2 na mpg4
Zdjęta blokada wideo w ruchu
Włączona reg. dystansu w ACC przez MMI
Odblokowane Zielone Menu
Zamykanie klapy bagażnika kluczykiem
Włączenie w navi RUCH DROGOWY
Wyłączona syg. pasów
W planach: uruchomienie VZE
-
- Super Klubowicz
witam
nie działa w moim D4 podświetlenie klamek, auto co dopiero kupiłem. możliwe że wszystkie światełka led padły? 4 sztuki, samochód ma prawie 9 lat Zamówić jedną na próbę czy może sprawdzić, jeszcze coś innego, styki zaśniedziałe gdzieś? W MMI wszystko okey, włączone w pełni oświetlenie zewnętrzne.
jak zdemontować podświetlenie czy klamkę aby to sprawdzić? no i nic nie zniszczyć
nie działa w moim D4 podświetlenie klamek, auto co dopiero kupiłem. możliwe że wszystkie światełka led padły? 4 sztuki, samochód ma prawie 9 lat Zamówić jedną na próbę czy może sprawdzić, jeszcze coś innego, styki zaśniedziałe gdzieś? W MMI wszystko okey, włączone w pełni oświetlenie zewnętrzne.
jak zdemontować podświetlenie czy klamkę aby to sprawdzić? no i nic nie zniszczyć
zradek1 pisze:witam
Podświetlenie klamek działa jak włącznik świateł będzie w trybie Auto, nie może być na OFF - jest to napisane w instrukcji. Chyba, że tak masz, to trzeba sprawdzić diody w klamkach.