[D2 00 ] Koła na lato
-
- Forum Audi A8
[D2 00 ] Koła na lato
szanowni użytkownicy mam pytanie
Jakie felgi (rozmiar i et) kupić do a8 q fl na lato. Zależy mi na tym aby samochód ładnie wyglądał tzn żeby nadkola były ładnie wypełnione a nie żeby tak wisiały jak na wozie drabiniastym (tzn np tylne u mnie są takie schowane jakby pod auto i paskudnie to wygląda). Nie chciałbym pozbyć się komfortu bo dużo jeżdżę myślałem o 18 ale nie mam pojęcia jakie et i czy 8, 8.5, 9 j ?
Jakie felgi (rozmiar i et) kupić do a8 q fl na lato. Zależy mi na tym aby samochód ładnie wyglądał tzn żeby nadkola były ładnie wypełnione a nie żeby tak wisiały jak na wozie drabiniastym (tzn np tylne u mnie są takie schowane jakby pod auto i paskudnie to wygląda). Nie chciałbym pozbyć się komfortu bo dużo jeżdżę myślałem o 18 ale nie mam pojęcia jakie et i czy 8, 8.5, 9 j ?
AUDI D2 4.2 Q
ja mialem ori fele od A6C6 18" 8J z oponami 245/45 + dystanse 15mm przod i 20mm tyl i moge poradzic tylko ze jak 18" to albo szerokie 9J / 10J + maly dystans 10mm (chyba ze felga bedzie miec male ET to wtedy bez) lub jesli standard 18" 8J to dystans spokojnie +30mm mozna zakladac
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Chciałbym się podpiąć pod temat jeśli pozwolicie. Wyczytałem na forum, że na 19 aby zachować oryginalna średnice koła należy założyć opony 255/40/19 ale nie było wspomniane nic o szerokości. Mam na oku 19"x8,5j czy wyżej wspomniane opony w komplecie z felgami będą miały odpowiednia średnice do oryginału ? Powiem szczerze ze nie jestem przekonany do tej szerokości strzelałbym w coś 235. Czy ktoś ma doświadczenia z oponami 255 i 235 ? mam okazje nabyc 235/45/19 jak by to gało na 8,5 szerokiej feldze jeśli chodzi o średnice oryginału ?
German und Cult style.
Moje auto to D2 Zakupiłem felgi 19x8,5 i tak czytam i oglądam i nie wiem w końcu jakie te opony do tego kupić. Jaka jest prawidłowa średnica kola do d2? Co temat inny wymiar <jezu> i nie wiem czy kupić 245/40/19 czy 255/40/19. Niech ktos zdecyduje za mnie <tjaa>
PS: użytkownik Mucholejkolator w temacie o kolach na jakich jeździmy zaprezentował swoje kola 19x8,5 z oponami 245/40/19 i nie wiem czy średnica tego kola jest zbliżona do oryginału czy nie bo wygląda zdrowo.
PS: użytkownik Mucholejkolator w temacie o kolach na jakich jeździmy zaprezentował swoje kola 19x8,5 z oponami 245/40/19 i nie wiem czy średnica tego kola jest zbliżona do oryginału czy nie bo wygląda zdrowo.
German und Cult style.