[D2 ALL ] Czy te felgi będą pasowały ?
[D2 ALL ] Czy te felgi będą pasowały ?
Witam mam pytanie odnośnie tych felg czy będą pasowały do D2
http://www.aukcjoner.pl/gallery/007614079-.html#I14
Są to felgi ASA przód 9x20 et 40 tył 10,5x20 et 35. Czy to może już przesada wkaldac na tył 10,5. Jeśli tak to jakie można założyć najszersze na tył ?
http://www.aukcjoner.pl/gallery/007614079-.html#I14
Są to felgi ASA przód 9x20 et 40 tył 10,5x20 et 35. Czy to może już przesada wkaldac na tył 10,5. Jeśli tak to jakie można założyć najszersze na tył ?
Wieczor, raczej nie , tyle razy się powtarza że quattro to 4 takie same koła musi mieć ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wieczor, właśnie w szerokości opony może być różnica (choć nie jestem pewien)
Ale jeśli wysokość opon jest taka samo to może działać , ja miałem przygodę z oponami (przód inne i tył inne opony) i skrzynie wymieniałem ;-)
Ale jeśli wysokość opon jest taka samo to może działać , ja miałem przygodę z oponami (przód inne i tył inne opony) i skrzynie wymieniałem ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
Nie możesz sobie regulować wysokości auta profilem oponyWieczor pisze:Ja mam audika obniżonego bo przy oponach 245/40R18 czasem katami zadzieram o asfalt :-/.A do tych felg ASA myślałem tak żeby na przód dać 255/35R20 a tył 275/35R20 :-)
Masz dobrać tak opony żeby obwód przodu i tyłu był identyczny lub prawie taki sam.
Weź sobie kalkulator i wylicz ile to jest 35% z 255mm i 35% z 275mm - na moje oko to nie jest to samo :-)
Po tym stwierdzeniu
i po tymWieczor pisze:Ja mam audika obniżonego bo przy oponach 245/40R18 czasem katami zadzieram o asfalt :-/.
pomyślałem, że chcesz podnieść tył poprzez użycie szerszych opon z takim samym profilem co z przodu ;-)Wieczor pisze:A do tych felg ASA myślałem tak żeby na przód dać 255/35R20 a tył 275/35R20 :-)
Ja ja się nie dziwię że zadzierasz katami bo opony 245/40R18 są niższe niż fabryka przewiduje.Wieczor pisze:Ja mam audika obniżonego bo przy oponach 245/40R18 czasem katami zadzieram o asfalt :-/
Kiepski pomysł... polecam używanie odpowiednich kalkulatorów dostepnych w necie.Wieczor pisze:A do tych felg ASA myślałem tak żeby na przód dać 255/35R20 a tył 275/35R20 :-)
W powyższej konfiguracji tylne koła będą sporo wyższe niż przednie i właśnie to nie jest zdrowe dla napędu quattro.
Jeżeli chcesz różne szerokości to chyba lepszy będzie zestaw 255/35R20 przód i 295/30R20 tył ale rozmiary te sprawdź kalkulatorem zamienników bo piszę to wyłącznie z pamięci.
Przy okazji 255 na przedniej feldze 9" będzie OK tak samo jak 295 na tylnej 10,5" ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-